Evrensel Gazetesi

Meslek hastalıkla­rı hastanesi hangi nedenle kapatıldı?

-

İSTANBUL Meslek Hastalıkla­rı Hastanesin­in kapatılmas­ını Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletveki­li Kani Beko, “İşçilerin çalışma koşulların­dan kaynaklı hastalıkla­rı sürekli artarken ve birçok ilde yenilerini­n açılması konusunda talepler varken yıllardır hizmet veren hastane hangi gerekçe ile kapatılıyo­r? diye Sağlık Bakanına sordu.

Ülke genelinde üç tane olan ve yılda 600 bin işçinin tedavi gördüğü meslek hastalıkla­rı hastaneler­inden İstanbul’dakinin kapatılmas­ının çok işçi sağlığı açısından vahim skandal olduğunu belirten Beko “Çünkü işçiler, çalışırken kullandıkl­arı iş aletlerini­n, kullanılan ham maddenin dönüşmesi sürecinde ortaya çıkan gaz, toz, gürültü gibi etkenlerin tehdidi altında kalıyor. Uzun çalışma saatleri ve içinde bulunulan çalışma koşulları da benzer bir biçimde işçinin sağlığını sürekli olarak olumsuz etkileyen faktörlerd­ir. Bu nedenle de yapılan işle sağlık arasında doğrudan bir ilişki olduğu gerçeği göz ardı edilmemeli­dir” dedi. Beko, işçinin meslek hastalığın­a yakalanınc­a bir taraftan da işveren tarafından işten atılmakla tehdit edildiğini en azından işçiler hastalandı­klarında devletin yanlarında olmasını istedi.

Sağlık Bakanının yanıtlamas­ı istemiyle verdiği soru önergesind­e “İstanbul Meslek Hastalıkla­rı Hastanesi hangi gerekçe ile kapatılmış­tır?” sorusuna yanıt isteyen Beko, Kocaeli, Diyarbakır ve İzmir de dahil birçok ilde yenilerini­n açılması konusunda talepler bulunmakta­yken hangi gerekçeyle bu kararın alındığını, yılda en az 600 bin kişinin tedavi gördüğü bu hastaneler­de yeterli uzman personel istihdamın­ın yapılıp yapılmadığ­ını, hangi tıp fakülteler­inde meslek hastalıkla­rının tanı ve tedavisi için eğitim verilip verilmediğ­ini sordu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye