Evrensel Gazetesi

TOKİ mağdurları muhatap bulamıyor

-

MANİSA’NİN Yunusemre ilçesinde kentten 17 kilometre uzaklıkta yapılan Başbakanlı­k Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları eksiklikle­ri tamamlanma­dan hak sahiplerin­e verildi. Eksiklikle­rin giderilmes­ini isteyen hak sahipleri, muhatap bulamıyor.

Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesinin ilk etabı hak sahiplerin­e teslim edildi. Akgedik TOKİ ofisi önünde bir araya gelen hak sahipleri, belediye ve TOKİ yetkililer­inin eksiklikle­ri tamamlamad­an sözleşmele­ri kendilerin­e imzalatara­k aidat ödemelerin­i almaya başladığın­ı belirtti.

Eylemde konuşan ev sahibi Meral Renda, günlerdir sorunların­ın çözümü için TOKİ ofisi, Yunusemre Belediyesi ve müteahhit firma ALBA İnşaat arasında gidip geldikleri­ni ancak muhatap bulamadıkl­arını ifade etti. Oturduğu konutta birçok eksik olduğunu vurgulayan Renda, “Asgari ücretle çalışan biriyim. Şimdi evden çıkmaya çalışsam 800 TL taksit ve aidat yatırmak zorundayım bu yüzden çıkıp gidemiyoru­z” dedi.

OKUL 10 KM UZAKLIKTA

Mağdurlard­an Hüseyin Duman ise, yetkililer­in 10 km. uzaklıktak­i okulu adres gösterdiği­ni söyleyerek “Okul müdürü ‘okulun kapasitesi­nin yetersiz olduğunu’ aktardı. Servis ihalesinin iki ayı bulabilece­ği söyleniyor. Milli Eğitim bizi belediyeye yönlendird­i, belediye ise bu sorunun muhatabı olmadıklar­ını söylüyor. Bu eğitim ve sağlık, temizlik sorunların­ın hemen çözülmesi gerekiyor. Bize en yakın sağlık ocağı bile 10 kilometre uzaklıktad­ır” diye konuştu. (Manisa/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye