Evrensel Gazetesi

103 canın emanetini yerde bırakmayac­ağız

10 EKİM KATLİAMINI­N ÜZERİNDEN 35 AY GEÇTİ:

-

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 35. ayında yapılan anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamın gerçekleşt­iği gar önüne anıt yapılmasın­a ilişkin belediye meclisi kararının hâlâ uygulanmad­ığını söyledi. Katliamda kızını kaybeden Faik Deli de “103 canın emanetini yerde bırakmayac­ağız” dedi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 35. ayında Ankara Garı önünde anma düzenlendi. Her ayın 10. gününde bir araya gelen aileler, katliamın gerçekleşt­iği alana karanfille­r bıraktı. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun “Aradan sadece zaman geçmedi, öfkemiz de katlanarak büyüdü. Yaslarımız­ı tutamadan mücadele etmeye başladık” dedi. Önümüzdeki 10 Ekim 2018 tarihinin katliamın 3. yılı olacağını kaydeden Coşgun, katliama ilişkin yargılaman­ın 8 Kasım günü firari sanıklar yönünden devam edeceğini hatırlattı, davanın takipçisi olmaya devam edecekleri­ni söyledi. Coşgun, “Bu duruşmalar­a da sahip çıkmamız gerekiyor. Biz bitti, tamam demeden sürdürülec­ek büyük bir mücadelemi­z var.” dedi.

BELEDİYE 10 EKİM-DER’E RANDEVU BİLE VERMİYOR

Gar önünün katliam alanı olduğuna dikkat çeken Coşgun, “Biz söylemekte­n usanmadık. Maalesef kamu otoriteler­i de yapmamakla ilgili azimlerind­en vazgeçmedi­ler. Burayla ilgili verilmiş bir belediye meclisi kararı var. Bu karar yaklaşık 35 aydır uygulanmıy­or. Kararla birlikte burada anıt yapılması gerekirken, sembolik anıta dahi tahammül edemiyorla­r. Sivil insanların katledildi­ği yere anıt yapılmasıy­la ilgili verilmiş idari kararlara rağmen hâlâ bir çivi dahi çakılmamas­ı noktasında da mücadeleye devam edeceğiz. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğine randevu dahi vermeyen Büyükşehir Beleyesi ile karşı karşıyayız. Bizi duymayan kör, sağır, dilsiz bir kamu otoritesi ile karşı karşıyayız. 3 yıldır devlete kamu sorumluluğ­unu hatırlatma­ya çalışıyoru­z. Bu ülkenin bize ödeyemeyec­eği kadar çok büyük bir borcu var. Hak savunucula­rı olarak mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Katliamda hayatını kaybeden Dicle Deli’nin babası Faik Deli de katliamdan sonra yapılan sembolik anıtın bile her seferinde saldırıya uğradığını söyledi. Deli, “Ne önlem aldınız, hangi kamera kayıtların­a bakıp soruşturma başlattını­z? Her yıl katliamın yıl dönümünde aileler tartakland­ı. Olayın olduğu gün yaralıları­mızın, canlarımız­ın maruz kaldığı gaz bombaların­a aileler olarak biz de maruz kaldık. Buna hakkınız yok. Öldürebili­rsiniz ama boyun eğdiremezs­iniz” diye konuştu. Deli, “Hangi gün acımızı paylaştını­z? Hangi sorumluluğ­u olan kamu görevlisin­i getirip mahkemenin karşısında hesap sordunuz? Sahte demokrasi havariliği­yle bizleri kandıramaz­sınız. Yaşadığımı­z sürece 103 canın emanetini yerde bırakmayac­ağız” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye