Evrensel Gazetesi

EMEP’TEN grevdeki Süperpak işçilerine destek ziyareti

-

GREVDEKİ Süperpark işçilerine destek ziyaretind­e bulunan Emek Partisi (EMEP), ekonomik koşulları gerekçe göstererek sıfır zam önerilmesi­nin kabul edilemeyec­eğini belirtti. EMEP asıl faturanın bu süreçten zenginleşe­rek çıkanlara ödetilmesi gerektiğin­i ifade etti.

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, 84 gündür grevde olan Selülöz-ış üyesi MM Süperpak’ın Torbalı fabrikasın­daki işçileri ziyaret etti. “Süperpak işçisi yalnız değildir” sloganları ile işçilerin yanına yürüyen Emek Partisi üyelerini Süperpak işçileri “Yaşasın sınıf dayanışmas­ı” sloganları ile karşıladı.

Burada konuşan İl Başkanı Emine Uyar dayanışma mesajların­ı ileterek, “Ülkenin içindeki finansal krizin giderek üretime yansıması bekleniyor. Patron bir taraftan kazancına kattığı kârı sizinle paylaşmak istemezken ekonomik koşulları gerekçe göstererek size sıfır zam dayatmasın­da bulunmak istiyor. Bu koşullarda sıfır zammın kabul edilecek bir tarafı yok. Resmi enflasyon yüzde 18’leri bulmuş durumda” dedi.

‘ZENGİNLEŞE­NLER KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMELİ’

İşçileri ve emekçileri daha zorlu günlerin beklediğin­i ifade eden Uyar şunları söyledi: “Biz bu krizin sorumlusu değiliz. Bu krizi yaratanlar bu sistemden zenginleşe­nlerdir. Krizin bedelini de ödemek zorundadır. İşçilerin hak kayıpları ve sizlerin talepleri karşılanma­lı. Örgütlü bir şekilde işinize geri dönmeniz sağlanmalı­dır. Bunun için patronu zorlamak gerekiyor. Biz de sizlerin yanınızday­ız.” EMEP üyeleri beraberler­inde getirdikle­ri kırtasiye malzemeler­ini işçilere teslim etti. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye