Evrensel Gazetesi

KCK Van ana davasında siyasilere ceza yağdı

-

Yargıtayın bozma kararı üzerine Van 1. Ağır Ceza Mahkemesin­de yeniden görülen “KCK Van ana davası”nda yargılanan siyasilere ceza yağdı. Dava sanıkların­dan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’ya 8 yıl 9 ay, diğer isimlere ise 7 yıl 6 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Tutuksuz tüm sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın da sanıkları arasında bulunduğu 13 isim hakkında 2012 yılında açılan “KCK Van ana davası”nda verilen kararların Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından bozulması üzerine Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de yeniden görülmeye başlanan davada karar çıktı. Bozulan dava dosyasında sanık siyasilere “Örgüte üye olmak” iddiasıyla 10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmişti.

Bozma kararı sonrası yeniden görülen davanın karar duruşmasın­a Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde­n SEGBİS’LE katılırken, diğer sanıkların ise avukatları salonda hazır bulundu.

HDP Milletveki­li Bedia Özgökçe Ertan ile HDP İl Eş Başkanı Ümit Dede’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin takip ettiği duruşma öncesi, adliye içerisinde­ki ve çevresinde­ki polis yoğunluğu dikkat çekti.

KAYA: SAVUNMA HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI

Duruşmanın başlaması ile mahkeme heyetinden söz isteyen Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, sanıkları arasında bulunduğu Van 2. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen dava dosyası ile yargılandı­ğı bu davanın birleştiri­lmesini talep etti. Ancak bu talep, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Bunun üzerine tekrar söz alan Kaya, iddia makamının haklarında hazırladığ­ı 16 sayfalık mütalaanın kendisine tebliği edilmediği­ni, buna rağmen mahkemenin haklarında karar vermek istediğini ifade etti. Kaya, “Anlaşılan o ki mahkeme burada bir karar verecek. Benim hakkımdaki mütalaanın sadece altı çizilen bölümlerin­i mahkemede okudunuz. Mütalaanın diğer hiçbir bölümünü okumadım ve bana da tebliğ edilmedi. Mahkeme sanki bir yerden talimat almış ve bu talimatı yerine getirmeye çalışıyor. Ben bu mahkemeden adaletli ve hukuki bir karar çıkacağına inanmıyoru­m. Hakkımdaki mütalaayı görmeden nasıl bir savunma yapacağım ya da neden savunma

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye