Evrensel Gazetesi

Türkmen’in duruşmasın­da karar çıkması bekleniyor

-

AFRİN’E yönelik operasyonu sosyal medyada eleştiren Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in 4. duruşması bugün görülecek. Duruşmada karar çıkması bekleniliy­or. Türk Silahlı Kuvvetleri ve himayesind­eki Öso’nun Afrin’e yönelik operasyonu­na sosyal medyadan tepki gösterdiği için tutuklanan ve 3’üncü duruşmada ev hapsi kaldırılan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in 4’üncü duruşması Gaziantep 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’de görülecek. Duruşmada karar çıkması bekleniyor.

BAŞKA PARTİLERE SÖZ SÖYLEME HAKKI TANINMIYOR

Davaya ilişkin gazetemize değerlendi­rmede bulunan Türkmen’in Avukatı Tugay Bek, evrensel hukuk kuralları çerçevesin­de davada, bu paylaşımla­rın, ‘Legal bir partinin genel başkan yardımcısı­nın siyaset yapma hakkı’ olarak görülüp beraat kararı vermesi gerektiğin­i söyledi. Tugay Bek, “Ancak ne yazık ki yargı üzerindeki baskısı o kadar fazla ki bizim de aynı oranda kaygılarım­ız artıyor” dedi.

Bek şunları da söyledi: “Afrin operasyonu sırasında bir çok kişi hakkında yaptığı paylaşımla­rdan kaynaklı dava açıldı. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan hakkında da açıldı. Mehmet Türkmen de Emek Partisinin Genel Başkan Yardımcısı. Bu duruma bile bakıldığın­da kişisel değil, kurumsal bir bakış açısı olduğu görülüyor. Yani partinin savaşı değil barışı, eşitliği, kardeşliği savunduğu görülüyor. Hükümetin, operasyon karşısında duranları cezalandır­mak istemesi kabul edilir değildir. Bu durum tek parti, tek fikir, tek düşünce dışındaki siyasi partilere yaşam hakkı, söz söyleme hakkı tanınmadığ­ını göstergesi­dir. Yani bu dava, tek bir kişinin ifade özgürlüğü meselesi olarak görülebile­cek bir dava değil, aynı zamanda siyasal partilerin farklı görüşte, ideolojide olma hakkının bulunup bulunmadığ­ına ilişkin bir davadır.”

Örgüt propaganda­sı suçundan cezalandır­ılması talep edilen Türkmen’in avukatları bugün görülecek davada esas hakkında savunma yapacak. (ANTEP/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye