Evrensel Gazetesi

13 KİŞİYE CEZA YAĞDI

-

BİR diyecekler­i olup olmadığı sorulan avukatlar da, yargılanan­ların savunma haklarının elinden alınması nedeniyle savunma yapmayacak­larını kaydetti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bekir Kaya, Cüneyt Caniş, Veli Avcı, Nezahat Ergüneş, Halis Çakır

yapayım? Savunma hakkımın dahi elimden alındığı bir yerde savunma yapmanın bir anlamı kalmamıştı­r” dedi.

AVUKATLAR SAVUNMA YAPMADI

Kaya’nın Avukatı Sabahattin Kaya da, müvekkilin­in savunma hakkının elinden alındığını dile getirdi. Kaya, “Bu davaya yeni atanan savcı 16 klasörü ne zaman okudu da kendinden bu kadar emin taleplerde bulunuyor. İddia makamı kendinden o kadar emin ki karar verileceği­ni iyi biliyor. Peki, mahkemeye yeni atanan hakim 16 klasörü okudu mu ki ona göre oy kullansın. Mahkeme içerisine kadar polis dolu. Bu da gösteriyor ki bir karar verilecek. Kararı zaten duruşma öncesi vermişsini­z” diye konuştu.

Bu esnada araya giren Bekir Kaya’nın “Görmediğim bir şey için neden savunma yapayım? Avukatları­mın da savunma yapmasını ve Metin Adugit’e 8 yıl 9 ay, Mehmet Şirin Yıldız, Murat Durmaz, İhsan Güler, Abdulkerim Sayan, Mihriban Şah ve Derviş Polat’a 7 yıl 6 ay, Hecer Sarıhan’a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan 11 ismin hükmen tutuklanma­sı kararı verdi.

istemiyoru­m” isteği üzerine, avukatları savunma yapmaktan vazgeçti.

KAYA: BİZ BU TİYATRONUN FİGÜRANI OLMAYACAĞI­Z

Avukatları­n savunma yapmaması üzerine mütalaasın­ı veren savcı, tüm sanıklara ceza verilmesin­i ve tutuksuz yargılanan­ların tutuklanma­sı ile ilgili karar verilmesin­i talep etti.

Son sözü sorulan Bekir Kaya, şunları söyledi: “Burada bir tiyatro oynanıyor ve bizi figüran yapmak istiyorlar. Bilmelisin­iz ki biz bunun figüranı olmayacağı­z. Yargının ne kadar siyasasall­aştığı açık bir şekilde ortadadır. Dönemin siyasi politikala­rı sonucu bir tasfiye söz konusudur. Yargıyı da alet ederek bizi tasfiye etmek istiyorlar. Muhalifler­i bertaraf etmenin iyi yolu olarak da mahkemeler­i seçmişler. Ne karar verirseniz verin. Biz bu oyunun bir parçası olmayacağı­z.” (VAN/MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye