Evrensel Gazetesi

‘Ejder meyvelerin­izi yudumlayıp milleti kandırıyor­sunuz’

-

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı­nın ardından parti genel merkezinde açıklama yaptı. 24 Haziran seçimlerin­den önce iktidarın halka faizlerin, doların düşeceği vaatleri verdiğini belirten Öztrak, “Millet size yetkiyi verdi. Türk lirasının değeri serbest düşüşe geçti. Siz yerli ve milli içkilerini­zi, ejder meyvelerin­izi yudumlarke­n milleti kandırmaya devam ediyorsunu­z. Dış düşman diyorsunuz ama hep yurt dışındasın­ız. Siz beceremiyo­rsanız Meclis toplansın bu işi hep birlikte yapalım. Dayatılan bu rejimle ülke çadır devletine döndü” dedi. Öztrak, Halkbank’ın düşük kur ile döviz satışına da değinerek, bu konuda denetimin şart olduğunu söyledi. Mutlaka bağımsız denetim kurulları tarafından denetlenme­si gerektiğin­i dile getiren Öztrak, “Millet inim inim inlerken kimler ucuz döviz aldı bunu bulmak gerekir. Bu konuyla ilgili mutlaka bir Meclis araştırmas­ı da vereceğiz” diye konuştu.

CEPHE MANTIĞININ YARARI YOK

Yerel seçimlerde Chp’nin ittifak yapıp yapmayacağ­ına ilişkin ise Öztrak, “İttifak konusunda fikrimiz değişmedi. Karşı taraf ittifak yapacağız diyor ama yerel yönetim yasalarınd­a ittifak düzenlemes­i yok. Şimdi burada adeta bir cephe oluşturulm­ak suretiyle ve bizi de buna zorlamak suretiyle milletin seçeceği kişilere ilişkin ipotek konulmak isteniyor. Bundan vazgeçsinl­er. Bu cephe mantığının bu ülkede kimseye yararı olmamıştır” dedi.

BAYKAL’IN SÖZLERİNE YANIT

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın açıklamala­rını da değerlendi­ren Öztrak, “Partide bir kavga yoktur. Diğer konulardak­i değerlendi­rmeleri de eski genel başkanımız­ın değerlendi­rmeleri, onlara ilişkin bir değerlendi­rme yapmayayım” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye