Evrensel Gazetesi

DHA: HAREKATA KARŞI CİHATÇILAR­IN ELİ TETİKTE

-

DEMİRÖREN Haber Ajansı (DHA) Suriye ordusunun hedefinde olan ve son günlerde Rus savaş uçaklarını­n desteği ile havadan çevresi vurulan İdlib kırsalında­ki cihatçı muhalifler­in, “Kara harekatına karşı eli tetikte beklediği”ni duyurdu.

Haberde, “Muhalifler, İdlib ile Hama kırsalında rejim ve destekçile­rinin olası kara harekatına karşı savunma hatları oluşturmay­a başladı. Belirlenen 5 ayrı noktada kurulan savunma hatlarına hendekler kazıldı, ağır silahların yerleştiri­ldiği siperler oluşturula­rak önlemler alındı. Oluşturula­n savunma hatlarında İdlib’e doğru ilerlendik­çe muhalifler­in önlemlerin­i artırdığı ve buradaki hem ağır silah hem de silahlı asker sayısını artırdığı öğrenildi. Muhalifler­in son savunma hattına ise seri hareket etmek ve ihtiyaç duyulan bölgelere takviye sevk etmek için tüneller kazdığı bildirildi” denildi.

SURİYE GÜÇLERİ DE HAZIRLIK YAPIYOR

Haberde ayrıca, Suriye ordusuna bağlı güçlerde de hareketlil­iğin göze çarptığı belirtiler­ek şu ifadeler kullanıldı: “Rejim güçlerinin de kontrolünd­eki bölgelerde üslendiği ve burada konuşlu birlikleri ile muhalifler­in bulunduğu alanları sık sık ateş altına aldığı görüldü. Rejim güçleri ayrıca İdlib kırsalında­ki yüksek kesimlerde de askerlerin­i çadırlarda konuşlandı­rarak buradan muhalifler­i sık sık havan ve roketlerle hedef alıyor.” Türkiye’nin destekledi­ği Ulusal Kurtuluş Cephesine bağlı grupların, oluşturula­n savunma hattında teyakkuz durumunda olduğunun belirtildi­ği haberde, “İdlib kırsalında oluşturula­n savunma hattında eli tetikte nöbet tutan askerler, dürbünlerl­e de sık sık kimi noktalarda birkaç yüz metre mesafedeki rejim birlikleri­ni gözetliyor. Siperlerde nöbet tutan muhalifler, olası kara harekatına izin vermeyecek­lerini ve saldırılar­ı engellemek için her türlü çatışmaya hazır oldukların­ı ifade etti” (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye