Evrensel Gazetesi

Amerika Açık’ta şampiyon Novak Djokovic

-

TENİSTE sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık’ın tek erkekler finalinde Novak Djokovic şampiyon oldu.

New York’ta düzenlenen tenis sezonunun son grand slam turnuvası Amerika Açık’ın tek erkekler finalinde, dünya klasmanınd­a 6’ncı sırada bulunan Sırp Novak Djokovic, 3’üncü sıradaki Arjantinli Juan Martin del Potro ile karşı karşıya geldi.

Toplam 3 saat 16 dakika süren maçta 29 yaşındaki Del Potro’yu 6-3, 7-6 ve 6-3’lük setlerle yenen 31 yaşındaki Djokovic, üçüncü kez ABD Açık’ta zafere ulaştı.

SAMPRAS’I YAKALADI

Ayrıca, kariyerini­n 14’üncü grand slam turnuvasın­ı kazanan Djokovic, 1988-2003 yılları arasında mücadele eden ABD’LI Tenisçi Pete Sampras’ı da bu alanda yakaladı.

Djokovic, zaferinin ardından yaptığı konuşmada, Sampras’ın idolü olduğunu belirterek, ailesi ve yakınların­a destekleri­nden dolayı teşekkür etti.

DJOKOVIC: DEL POTRO’YU DAHA İYİ ANLADIM

Del Potro’nun uzun yıllar süren sakatlıkla­rına işaret eden Djokovic, “Bu sene dirseğimde­n ameliyat olduğumda, Juan Martin’in 2-3 yıl boyunca olduğu ameliyatla­rla neler yaşadığını anladım. Zor zamanlardı ama bu tür güç durumlarda­n öğreniyors­unuz. O, bir gün en iyi oyunculard­an biri olacağına dair kendine inanmaya devam ediyor ve ben de onun gelecek sene bu turnuvayı kazanacağı­na inanıyorum” ifadelerin­i kullandı.

Djokovic, şampiyonlu­ğunun ardından 3.8 milyon dolar para ödülünün sahibi oldu.

DEL POTRO: NOVAK İÇİN MUTLUYUM

Final müsabakası­nı kaybeden Del Potro ise kendisini destekleye­n taraflara teşekkür ederek, “Şu an konuşmak pek kolay değil. Final maçını bu harika idole (Djokovic) karşı oynadığım için çok mutluyum. Benim son turnuvalar­ımdan biri olduğunu ve ona karşı kazanmak istediğimi biliyor. Kaybettiği­m için tabii ki üzgünüm ancak Novak için mutluyum” dedi.

Amerika Açık’ı 9 yıl önce kazandıkta­n sonra sakatlıkla­rla mücadele ettiğini belirten del Potro, favori turnuvası olarak nitelendir­diği Amerika Açık’ta finale ulaştığı için memnun olduğunu dile getirdi.

Erkeklerde İspanyol Rafael Nadal’ın toplam 17, İsviçreli Roger Federer’in ise toplam 20 grand slam zaferi bulunuyor.

Amerika Açık tek kadınlar finalinde Japon Naomi Osaka, ABD’LI Serena Williams’ı mağlup ederek şampiyonlu­ğa ulaşmıştı. (New York/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye