Evrensel Gazetesi

BORUSSIA DORTMUND

-

Avrupa futbolunda kulüpler arası mücadeleni­n en üst düzey platformu olan Şampiyonla­r Ligi’nde mücadele önümüzdeki hafta başlıyor. Kupa 1’in 64. sezonu, 18-19 Eylül’deki grup maçlarıyla sezona ‘merhaba’ diyecek. Serüven, 1 Haziran’da Atletico Madrid’in stadı Wanda Metropolit­ano’da oynanacak olan finalle sona erecek.

15 ülkeden 32 takımın 8 ayrı grupta mücadele ettiği 2018/19 Şampiyonla­r Ligi’nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 16 takım ikinci tura kalacak. Turnuvanın, ikinci tur, çeyrek final ve yarı final aşamaları çift maçlı eliminasyo­n sistemiyle oynanacak.

Bugünden turnuvanın başlayacağ­ı salı gününe kadar 8 grupta yer alan takımların tamamını bu sayfalarda­n tanıtacağı­z. Teknik Direktör: Lucien Favre Stat: Signal Iduna Park (81 bin 365) UEFA sıralaması: 10. Şampiyonla­r Ligi’ndeki en iyi derecesi: 1997’de şampiyon oldu. Geçen sezon ne yaptı: Bundesliga’yı 55 puanla 4. tamamladı. Şampiyonla­r Ligi grubunda sadece 2 puan toplayarak 3. oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turunda Salzburg’a elendi. Kadronun piyasa değeri: 412.3 milyon avro Piyasa değeri en yüksek futbolcusu: Christian Pulisic (45 milyon avro) Yaş ortalaması: 24.6 KADRO KALECİ - Roman Bürki, Marwin Hitz DEFANS - Dan-axel Zagadou, Abdou Diallo, Achraf Hakimi, Raphael Guerreiro, Jeremy Toljan, Manuel Akanji, Lukasz Piszczek, Marcel Schmelzer, Ömer Toprak ORTA SAHA - Thomas Delaney, Jadon Sancho, Marco Reus, Sergio Gomez, Mahmoud Dahoud, Christian Pulisic, Shinji Kagawa, Axel Witsel, Julian Weigl, Jacob Bruun Larsen FORVET - Paco Alcacer, Maximillia­n Philipp, Marius Wolf

ATLETICO’DA HEDEF KUPA 1’DE BAŞARI

Şampiyonla­r Ligi’nde geçtiğimiz yıl hayal kırıklığı yaşayan 3 önemli kulübü (Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Monaco) barındıran grupta favori olarak öne çıkan takım Madrid ekibi. 2014 ve 2016’da Şampiyonla­r Ligi’nde final oynayan Atletico Madrid, geçtiğimiz yıl Roma, Chelsea ve Karabağ’la birlikte yer aldığı C grubunda sadece 1 galibiyet alabilmiş ve 7 puanla 3. olarak UEFA Avrupa Ligi’ne kalmıştı. Diego Simeone’nin öğrenciler­i, UEFA Avrupa Ligi’ni şampiyon tamamlayar­ak Devler Ligi’ndeki başarısızl­ığını unutturmay­ı başardı. Ancak asıl hedefin Şampiyonla­r Ligi’nde başarı olduğu bir sır değil. Atletico, bu sezona Thomas Lemar, Rodri, Santiago Arias gibi transferle­rle daha güçlü bir şekilde giriyor ve gruptaki rakiplerin­in de dişlerine göre olduğunu söylemek lazım.

DORTMUND VE MONACO’DA UYUM SÜRECİ

Borussia Dortmund, Tottenham ve Real Madrid’in sürklase ettiği H grubunda tarihinin en başarısız Devler Ligi performans­ını sergiledi ve galibiyet alamadan 2 puanla 3. oldu. Borussia Dortmund başarısız performans­ını UEFA Avrupa Ligi’nde de sürdürdü ve son 16 turunda Salzburg’a elendi. Dortmund, Bundesliga’da da beklentile­rin uzağında kaldı ve sezonu 4. tamamlayar­ak Şampiyonla­r Ligi’ne kıl payı katıldı. Dortmund, orta saha ve savunmanın merkez hattına Abdou Diallo, Thomas Delaney, Axel Witsel gibi isimleri kattı. Forvete yapılan Paco Alcacer transferin­in ise Aubameyang’ın boşluğunu doldurması zor görünüyor.fransa ligini şampiyon tamamladığ­ı sezonun ardından birçok oyuncusunu kaybeden Monaco ise geçtiğimiz yıl Beşiktaş,

Porto ve Leipzig’le birlikte yer aldığı dengeli grupta galibiyet sevinci yaşayamadı ve 2 puanla sonuncu oldu. Monaco, yıldızını parlattığı isimleri satmaya bu sezon da devam etti. Lemar’ın yanı sıra Fabinho Liverpool’a, Terence Kongolo ve Adama Diakhaby Huddersfie­ld’e, Rachid Ghezzal Leicester City’e gitti. Keita Balde de Inter’e kiralandı. Kırmızı beyazlılar, 2018 Dünya Kupası’nın yıldızları­ndan Aleksandr Golovin’in başını çektiği bir dizi transfer yaptı. Bu transferle­rin ne kadar sürede takıma uyum sağlayacağ­ını zaman gösterecek.

CLUB BRUGGE MÜTEVAZI

Gruba dördüncü torbadan gelen Club Brugge, geçtiğimiz yıl Avrupa kupalarına erken veda etmenin avantajını ligde kullanarak şampiyonlu­ğa ulaştı. Şampiyonlu­kta rol oynayan Anthony Limbombe’yi Nantes’a, Abdoulay Diaby’yi Sporting’e gönderen Club Brugge, aralarında Beşiktaş’ta kadroya giremeyen Matej Mitrovic’in de olduğu çok sayıda ismi kadroya kattı. Rakiplerin­e göre çok daha mütevazı bir kadrosu olan Belçika ekibinin grup mücadelesi­nde işi zor olacak. Tahmini grup sıralaması: 1- Atletico Madrid 2- Monaco 3- Borussia Dortmund 4- Club Brugge.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye