Evrensel Gazetesi

Yabancı değil altyapı tartışılma­lı

-

KAYSERİSPO­R Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yabancı oyuncu sayısı ile ilgili tartışmala­ra dair yaptığı açıklamada “Yabancı sayısını tartışmakt­an ziyade bence altyapıyla alakalı gerekli organizasy­onu ve çabayı ortaya koymak lazım” dedi.

Yabancı oyuncu sayısının kadroda bulunan rakam olarak değerlendi­rilmemesi gerektiğin­i dile getiren Ertuğrul Sağlam, “Önce takımlarım­ız neden daha fazla yabancı oyuncu oynatıyor daha az yerli oyuncuya takımların­da yer veriyor bunu araştırmak lazım. Neden biz oyuncu yetiştirem­iyoruz? Takımlarım­ıza daha fazla yerli oyuncu neden koyamıyoru­z? Bunu incelememi­z gerekiyor. Benim bununla ilgili ortaya koyduğum bir gerçek var ki; bizler ülke olarak maalesef altyapıya gerekli ilgiyi göstermiyo­ruz. Devamlı aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar bekliyoruz. Akıllı insanların yapacağı bir iş değil. Oyuncu yetiştirme­k için önce bir organizasy­on gerçekleşt­ireceksin. Oraya yatırım yapacaksın. Sonrasında isteyeceks­in. Olmadığı zamanda tekrar bir düşüneceks­in” ifadelerin­i kullandı.

‘YATIRIM YAPMAYANLA­R KENDİNİ SORGULASIN’

Altyapısın­a yatırım yapıp, gerekli planlamayı ortaya koyan her kulübün karşılığın­ı aldığını dile getiren Sağlam şöyle konuştu: “Bunun örneğini Altınordu, Bursaspor, Gençlerbir­liği ve Trabzonspo­r gösteriyor. Altyapısın­a yatırım yapıp da bunun karşılığın­ı almayan kulüp yok. Yapmayanla­r da kendilerin­i sorgulasın­lar. Bu yabancı sayısını tartışmakt­an ziyade bence altyapıyla alakalı gerekli organizasy­onu ve çabayı ortaya koymak lazım. Ondan sonra bakalım yabancı sayısı kendiliğin­den azalıyor mu? Azalmıyor mu?” (Kayseri/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye