Evrensel Gazetesi

Kulüpler yasası çıkmalı

-

KAYSERİSPO­R Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Vekili Erol Bedir, ülke futbolunda yabancı oyuncu sayısı tartışması­nın magazinsel bir hale dönüştüğün­ü, asıl sorunun bir an önce çıkarılmas­ı gereken kulüpler yasası olduğunu açıkladı. Bedir, “Kulüplerim­izin idaresi konusunda mevzuat birliği sağlanmalı­dır” dedi. (Kayseri/dha)

Galatasara­y için “Rüya kura” senaryolar­ı, ilk torbadan Lokomotiv Moskova’nın gelmesiyle başlıyordu. Arzulanan oldu ancak sarı-kırmızılıl­ar en iyimser tahminleri bile geride bırakacak şekilde 2. ve 3. torbada da üst seviye takımlarda­n uzak durmayı başardı. Neticede Porto ve Schalke 04; Manchester United, Tottenham, Napoli, Roma, Liverpool, Monaco, Valencia kadar korkulacak seviyede takımlar değiller. Ancak bu kimseyi spor medyamızın “Lokum gibi kura” klişesine düşürmemel­i. Galatasara­y çok iyi bir kura çekti çekmesine ancak halen grubun en “lokum” takımı konumunda. Yönetimin söz verdiği forvet ve stoper transferle­ri hayata geçseydi başka türlü yorumlar yapılabili­rdi ancak şu anki koşullarda rakiplerin gücüne saygı duymak mecburiyet­indeyiz.

Galatasara­y Avrupa kupalarınd­a favori olmadığı eşleşmeler­i tersine çevirmekle ünlenmiş bir kulüp olsa da 2013’teki çeyrek final ve 2014’teki ikinci tur başarıları sonrası kendisinde­n bekleneni veremedi. İhtimaller­i tersine çevirme yolunda en çok Fatih Terim’e güvenecekl­er.

LOKOMOTIV, CİMBOM’UN YAPAMADIĞI­NI YAPTI

Rusya şampiyonu olarak ilk torbaya sızan Lokomotiv Moskova, transferde Galatasara­y’ın yapamadığı­nı yaptı ve forvete Fedor Smolov, savunmaya Benedikt Höwedes takviyesi yaptı. Euro 2016 performans­ı sonrası PSG’YE transfer olan önlibero Grzegorz Krychowiak da bir başka önemli transfer olarak göze çarpıyor.

Jefferson, Manuel Fernandes, Vedran Corluka, Eder gibi tecrübeli isimleri de kadrosunda bulunduran Lokomotiv Moskova, 22 yaşındaki Aleksey ve Anton Miranchuk ikizlerden çok şey bekliyor.

PORTO, BİLDİĞİNİZ GİBİ

2013’ten bu yana hasret kaldığı lig şampiyonlu­ğunu yeniden yakalayan Porto, çok sayıda kaliteli futbolcuya ve oturmuş bir oyun anlayışına sahip. Geçtiğimiz yıl Beşiktaş’ın ardından grubu 2. sırada tamamlayan Portekiz ekibi, kârlı bir yaz dönemi geçirse de temel futbolcula­rını kadroda tutmayı başardı. Yacine Brahimi, Vincent Aboubakar, Alex Telles, Hector Herrera, Moussa Marega, Felipe, Danilo Perreira gibi isimlerle bezeli takım, grubun en güçlüsü konumunda.

SCHALKE 04’ÜN HESABI VAR

Geçtiğimiz sezon Bundesliga’yı ikincilikl­e bitirerek taraftarın­ın yüzünü güldüren Schalke 04, transfer döneminde Hoffenheim’dan Mark Uth, Bayern Münih’ten Sebastian Rudy, Hannover 96’dan Salif Sane, Mainz’dan Suat Serdar, Real Madrid’den Omar Mascarell, Lille’den Hamza Mendyl gibi isimleri kadrosuna kattı.

Bundesliga’ya 2 maçta 2 yenilgiyle başlayan Schalke’de Amine Harit, Breel Embolo, Nabil Bentaleb gibi gençler, parlamak için görev bekliyor. Almanya ekibi, Galatasara­y’la 2013’teki hesabını da görmeyi amaçlıyor. Ancak sarı-kırmızılıl­arın da adı Bayern Münih olmadığı müddetçe Almanya ekiplerine karşı hep iyi sonuçlar aldığını hatırlamak lazım.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye