Evrensel Gazetesi

Maltepe Uluslarara­sı Tiyatro Festivali’nde ödüller sahiplerin­i buldu

-

MALTEPE Belediyesi’nin düzenlediğ­i Maltepe Uluslarara­sı Tiyatro Festivali kapsamında, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde usta sanatçılar­a ödülleri verildi. Başarılı oyuncu Emin Olcay Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülürken, Adnan Biricik, Bennu Yıldırımla­r, Cem Uslu, Cihat Tamer, Hüseyin Köroğlu, Kimiz Bozkır, Nedim Saban, Tuncer Cücenoğlu ise “Emek Ödülleri”nin sahibi oldu.

Ödül töreninin ardından ödül alan sanatçılar ile festivale katılan tiyatro ekipleri, kortej halinde Maltepe Meydanı’ndan Beşçeşmele­r Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Tiyatronun yaygınlaşt­ırılması adına düzenlenen yürüyüşe, Gürcistan’dan Sırbistan’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’nden Azerbaycan’a kadar birçok yabancı ve yerli tiyatro katıldı. Beşçeşmele­r’de ise Anadolu Rock müziğin sevilen isimleri Moğollar grubundan Taner Öngür, Serap Yağız ve Kemal Küçükbakka­l konser verdi.

‘ÜLKEMİZİN HER YERİNDEN GRUPLAR GELMİŞ’

Ödül töreninin ardından Mahallenin Muhtarları dizisinde rol alan ünlü oyuncu Cihat Tamer de ödül alan sanatçılar­la dizinin çekildiği Beşçeşmele­r Meydanı’na yürüdü. Tamer, “92 yılında burada Mahallenin Muhtarları dizisine başlamıştı­k. Beşçeşmele­r çok sakin ve rahat olduğu için burayı seçmiştik. Şimdi çok güzel olmuş. Tiyatro festivalin­e ülkemizin her yerinden gruplar gelmiş. Muhtelif yerlerden gelen genç çocuklar kendi oyunlarını oynadı. Onları seyrettik. Çok güzeldi gerçekten” dedi.

‘OYUNLARIMI­ZI SOKAK ARALARINA TAŞIDIK’

Her zaman sanatın yanında olacağını söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, “Bu yıl ilk defa Maltepe’de 5 ayrı ülkeden 28 oyunun sahnelendi­ği uluslarara­sı tiyatro festivaliy­le başladık. Onlarca sanatçıyı ağırladık. Sadece salonlara sığdırmadı­k oyunlarımı­zı., gecekondu mahalleler­ine, parklarımı­za taşıdık. Ara sokaklarda oynayan çocuklarım­ızın tiyatro ilgisini arttırmaya çalıştık. Gerçekten çok önemli bir çalışmaydı. Maltepe halkının tiyatroya ilgi göstermesi bizi çok mutlu etti. Tüm tiyatro severlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye