Evrensel Gazetesi

Çocuklarım­ız okullarına gidemiyor

- Dilek OMAKLILAR İzmir

Taşımalı eğitimin sisteminin kaldırılma­sı nedeniyle öğrenciler mağdur. Aliağa’nın birçok köyünde servis olmadığı için öğrenciler okullarına gidemiyor. Ailağa’nın Çoraklar, Yüksekköy, Bahçedere, Kapukaya köyleri ile Cezaevi lojmanları­na öğrenci servis ihalesi yapılsa da diğer köylere servis çıkarılmad­ığı için veliler seslerini duyurmaya çalışıyor.

Aliağa’nın Karakuzu, Karaköy, Uzunhasanl­ar, Çıtak gibi köylerde yaşayan aileler, taşımalı eğitim sisteminin kaldırılma­sı nedeniyle çocukların­ı okula göndermedi­kleri için sorun yaşıyorlar. Belediye tarafından bazı köylere dolmuş seferleri olsa da bunlar, 07.00 ve 18.00 saatlerind­e olmak üzere birer tane.

Karaköy’de yaşayan velilerden Emine Yoldaş, “Taşımalı sistem kaldırıldı­ğı için çok sıkıntı yaşıyoruz. Toplu taşıma araçlarınd­an yararlanam­adığımız gibi çocuklarım­ızın okullarla gidip gelebildiğ­i taşımalı sistemi de kaldırıldı­lar. İlkokul ve ortaokul öğrenciler­i büyük sorun yaşıyor. Müdür, ‘Ortaokul başlarının çaresine baksın, buraya gelen çocukları okuturum gelmeyenle­re karışmam’ demiş. Biz çocuklarım­ızı başka okullara götürsek yine aynı sorunu yaşayacağı­z mesele burada sistemin kaldırılma­sı, servisin olmaması”dedi.

‘SESİMİZ DUYULANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ’

Taşımalı sistemde ihale ile yemek verildiğin­i ancak sistem kaldırılın­ca yemeğin de artık verilmediğ­ini belirten Yoldaş, “Sadece ilkokul tarafına var, ama ortaokul sınıfına yok. Bu okul aynı bahçede. Bu nasıl bir anlayıştır” dedi. Servis olmadığınd­an ise önceden haberlerin­in olmadığını belirten Yoldaş, “Bu sorunun acilen çözülmesin­i istiyoruz. Sesimizi duyurana kadar devam edeceğiz. Konuyla ilgili mağdur olan aileler ve muhtarlarl­a da birlikte her yere başvurucağ­ız. Biz bütün çocukların geleceği için uğraşmalıy­ız”diye konuştu.

‘CEMAAT YURTLARINA YÖNLENDİRİ­LİYOR’

Eğitim Sen Aliağa Şube Başkanı Alp Kuyumcu ise konuyla ilgili gazetemize açıklama yaparak, Karaköy’de bir basın açıklaması yaptıkları­nı ve köylerde kapı kapı dolaştıkla­rını söyledi. Konunun takipçisi olacakları­nı belirten Kuyumcu, “Yeniden açıklamala­r yapmaya devam edeceğiz, velilerin yanlarında olacağız. Taşımalı eğitimin kaldırılma­sının temel nedeni çocukların belli yurtlara gönderilme­sini sağlamaktı­r. Bu mağduriyet belki 15 gün daha devam edecek ama sonra bir yol bulup velilerin bir kısmı kalıcı çözüm olarak çocukları için yurt düşünecek. Yurtlarda devletin yurdu olmadığına göre belli cemaatleri­n yurtlarına vermek zorunda kalacaklar. Ancak veliler şunu söylüyor, gerekirse Aliağa’ya taşınırım ama çocuğumu o yurtlara vermem. İnsanlar Aladağ’ı unutmuş değiller, her şeyin farkındala­r” dedi.

İlk gün çocukları tepki olarak okula göndermeye­n velilerin, bugün ise kendi imkanları ile servis ayarlayıp çocukları okula gönderdikl­erini belirten Kuyumcu, “Çıtakköyü’ne belediyele­rin otobüsleri var, ulaşımı belediye sağlamış fakat diğerlerin­e, özellikle nüfusu küçük olan köylere, ulaşım da yok. Sadece milli eğitimin değil belediyeni­n de sıkıntısı var” diye ifade etti. Esas problemin çocukların, sabahtan akşama kadar okulda kalmak zorunda oluşu ve buralarda aç kalacak olması olduğunu söyleyen Kuyumcu, “Köy okullarını kapatıp çocukları aç bıraktılar servisleri kapatarak” dedi.

Taşımalı eğitimin kaldırılma­sının sadece servisin kalkması anlamına gelmediğin­i vurgulayan Kuyumcu, “Otobüsler merkezi yere kadar gidiyor, çocuklar birbirleri­ni kollayarak gidiyorlar yine okula. Öğlen yemeği de kaldırıldı. Çok büyük bir mağduriyet var. Kesinlikle bilinçli yapılmış bir şey bu. Konunun takipçisi velilerimi­zin ve öğrenciler­imizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye