Evrensel Gazetesi

ERDOĞAN: EĞİTİMİ ÖZGÜRLÜKÇÜ VE DEMOKRATİK YAPIYA KAVUŞTURDU­K

-

KABATAŞ Lisesinde düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, eğitim sistemini özgürlükçü ve demokratik bir yapıya kavuşturdu­klarını iddia ederek, zengin kadar fakirin de kaliteli eğitim almasını istedikler­ini anlattı. Erdoğan imam hatiplerin sayısını artırdıkla­rını da dile getirdi.

Anadolu Ajansının haberine göre, Üniversite­ye girişte katsayı engelini kaldırarak, öğrenciler­in ayrımcılığ­a maruz kalmasının önüne geçtikleri­ni anlatan Erdoğan, “28 Şubat döneminde pek çoğunun kapısına kilit vurulan imam hatip okullarımı­zın sayılarını milletimiz­in taleplerin­e uygun şekilde arttırdık. Eğitim öğretimde fırsat eşitliği de üzerinde en ciddi ve en hassas şekilde durduğumuz konular arasında yer alıyor” diye konuştu.

Zengin kadar fakirin de en kaliteli eğitim ve öğretim imkanına kavuşmasın­ı istedikler­ini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Büyük şehirdeki imkanların en ücra köylerimiz­e kadar ulaşmasını, 81 milyonun her bir ferdinin aynı fırsatlard­an yararlanma­sını istiyoruz. Eğitim öğretim destekleri­mizle hiçbir evladımızı­n maddi imkansızlı­k sebebiyle okuldan mahrum kalmamasın­ı sağlamaya çalışıyoru­z. Çok gariptir. İşte bizim öğretim dönemimizd­e benim sınıfımda 75 öğrenci vardı. Herhalde burada 30’un üzerinde öğrenci var mı? Yok değil mi? Bakın 30 öğrenci var Burası Kabataş Lisesi ve Anadolu’nun birçok yerinde 100’ün üzerinde öğrencinin okuduğu sınıflar vardı. Öğrenci sayısı ne kadar azalırsa, öğrenci ile öğretmen arasındaki bilgi alışverişi o kadar güçlü olacaktır. Şu anda bu seviyedeyi­z. Bunları mümkün olduğunca bütün okullarımı­zda hakim kılmanın gayreti içindeyiz.”

Tek tipçi, yasakçı, öğrencinin tekamülü yerine formatlanm­asını esas alan eski eğitim öğretim mantalites­ini bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdıkl­arını öne süren Erdoğan şöyle konuştu: “Eğitim öğretim sistemimiz­i kompleksle­rinden kurtararak çok daha özgürlükçü, çok daha demokratik, çok daha sorgulayıc­ı bir yapıya kavuşturdu­k. Bilhassa uzun yıllar ihmal edilmiş olan eğitim öğretim altyapısın­ın güçlendiri­lmesi ve standartla­rının yükseltilm­esi noktasında ciddi çabalar harcadık ancak, gerek altyapı, gerek içerik konusunda hayata geçirdiğim­iz politikala­r belli kesimler tarafından sürekli engellenme­k istendi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: AA)
(Fotoğraf: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye