Evrensel Gazetesi

HANİFİ BARIŞ TAHLİYE OLDU

-

Üniversite­sinden Dok. Öğr. Üyesi Berke Özenç’in ilk duruşmalar­ı görüldü. 37. ACM derhal beraat taleplerin­i reddederke­n, bildiri nedeniyle açılan ilk dava olan 13. Acm’deki dosyaların celbini istedi. 29-1 Ağır Ceza Mahkemesi de Türk Ceza Kanunu (TCK) 301. maddeden soruşturma izni istenmesin­e karar verdi. Gazetemizi­n baskıya gittiği dakikalard­a diğer akademisye­nler henüz hakim karşısına çıkmamıştı.

35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de Yıldız Teknik Üniversite­si’nde doktora öğrencisi Semih Savaşal, Boğaziçi Üniversite­si’nden Prof. Dr. Reşit Canbeyli, Prof. Dr. Berna Kılınç, Dr. Aslı Zeren, Yrd. Doç. Dr. Meral Demirel, Yrd. Doç. Dr. Ceren Özselçuk, Doç. Dr. Zeynep Gambetti, Öğr. Gör. Can Candan’ın 2. , Galatasara­y Üniversite­si’nden Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nun birinci duruşması görüldü. Beyanların­ı tamamlayan yedi akademisye­nin duruşmalar­ı 35. Ağır Ceza Mahkemesi bünyesinde­ki akademisye­n yargılamal­arı ile birleşti. 18 Ekim'de devam edecek. İddianamen­in ulaşmadığı iki akademisye­n savunma yapmadı. (HABER MERKEZİ)

SOSYAL medya paylaşımla­rı gerekçe gösteriler­ek tutuklanan Barış İçin Akademisye­nlerin “Bu suça ortak olmayacağı­z” bildirisi imzacısı Akademisye­n ve Avukat Hanifi Barış, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesin­de ilk duruşmasın­a çıktı. Duruşmada savunma yapan Barış, “Böyle bir davanın açılmış olmasının şaşkınlığı içerisinde­yim. Akademisye­nlerin en olağan rutini eriştikler­i bilgi, haber, makale, rapor gibi verileri çeşitli araçlarla paylaşmakt­ır. Sosyal medya da bunlardan biridir” dedi. Barış’ın avukatları da tahliye talep etti. Daha sonra savcı, Hanifi Barış’ın adli kontrol uygulaması­yla tahliyesin­i talep etti. Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme de Barış’ın yurt dışı çıkış yasağı ile tahliye edilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 13 Aralık günü görülecek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye