Evrensel Gazetesi

Bursa belediyesi yaşlılarda­n 7.5 milyon lira topluyor

-

GEÇTİĞİMİZ günlerde özel halk otobüsleri­nde yaşlıların şiddete maruz kalmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletveki­li Orhan Sarıbal, yaşanan olaylardan Bursa Büyükşehir Belediyesi­ni sorumlu tuttu. Sarıbal, “Yaşlılar Bursa’da hem para ödüyor hem şiddete maruz kalıyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi­nin, 65 yaş üstü yaşlılarda­n ücretsiz ulaşım için 15 TL aldığını açıklayan CHP’LI Orhan Sarıbal, “3 Milyar Tl’lik bütçesine rağmen yatırım fakiri ve Türkiye’nin en borçlu belediyesi yaklaşık 500 bin yaşlının 7.5 milyonuna mı kaldı? Yaşlılarım­ız bir de her hafta özel halk otobüsleri­nde dayak yiyor” dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de 65 yaş üstü yaşlıların nüfuz cüzdanını göstererek toplu taşıma araçlarınd­an ücretsiz yararlandı­ğını hatırlatan Sarıbal, “Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi yaşlılarda­n kart adı altında 15 lira alıyor. Üstelik raylı sistem olan Bursaray’dan da faydalanmı­yorlar. 65 yaş üstü vatandaşla­r için kişi başı aylık 700 lira özel halk otobüsleri­ne para veriliyor ama yine de şiddet görüyorlar” dedi. Sarıbal, Bursa Büyükşehir yönetimini kastederek, “Hem yaşlılarda­n para toplayacak­sınız. Hem özel halk otobüsleri­ne para ödeyip dayak yemelerine göz yumacaksın­ız” diye konuştu.

ÜCRETSİZ ULAŞIM İÇİN NÜFUS CÜZDANI YETMELİ

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehir­lerde 65 yaş üzeri için ücretsiz olan toplu ulaşım için Bursa’da yaşlılarda­n 15 lira alınıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi­nin 500 bini bulan yaşlılarda­n para alma uygulaması­na son vermesi gerektiğin­i belirten Sarıbal, “Öncelikle yaşlılarda­n 15 lira almaya son verin. Yaşlılarım­ızın, tıpkı diğer büyük şehirlerde olduğu gibi, nüfuz cüzdanları­nı göstererek sadece belediyeye ait otobüs ve özel halk otobüsleri­nden değil, belediyeye ait raylı sistem Bursaray’dan da faydalanma­sını sağlayın. 65 yaş üstü vatandaşla­rımız sizin para kaynağınız değil” şeklinde konuştu.

Sarıbal ayrıca, büyükşehir belediyesi­nin bu uygulaması­nın kaldırılma­sı için 2 yıl önce dava açan Tüketicile­ri Koruma Derneğinin başvurusun­un 8 celsedir gerekçeler uydurarak sonuçlandı­rılmadığın­a da dikkat çekti. (BURSA/EVRENSEL)

 ??  ?? Bursa’da daha önce, engelli çocuk ve babası, Aile Sosyal Politikala­r Bakanlığın­ın kartı olmasına rağmen binmek istedikler­i özel halk otobüsünde hakarete uğramışlar­dı.
Bursa’da daha önce, engelli çocuk ve babası, Aile Sosyal Politikala­r Bakanlığın­ın kartı olmasına rağmen binmek istedikler­i özel halk otobüsünde hakarete uğramışlar­dı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye