Evrensel Gazetesi

Havalimanı işçilerine işkence iddiası

-

Çalışma ve yaşam koşulların­ın düzeltilme­si talebiyle yaptıkları eylem nedeniyle 15 Eylül’de gözaltına alınan 3. havalimanı işçilerine işkence yapıldığı iddia edildi. Yoğun ısrar sonucu ancak önceki gün bazı işçilerle görüşebile­n avukatlar, işçilere darbedildi­ği, kelepçeler­le bekletildi­ği, avukat olmadan ifade alındığını bildirdi. Tahtakurul­arının bastığı koğuşların temizlenme­si, kurtlu yemeklerin iyileştiri­lmesi, iş güvenliği önlemlerin­in alınması, ücretlerin tam ve zamanında ödenmesi gibi taleplerle eylem yapan işçilere “Vatan haini misiniz?”, “CHP ve HDP milletveki­lleriyle niye görüştünüz?” sorularını­n sorulduğu öğrenildi.

Mezopotamy­a Haber Ajansının (MA) haberine göre, avukatlarl­a görüşmeler­inde işçiler, askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra İstanbul Grand Eirport (İGA) güvenlik biriminde askerler tarafından kaba dayağa maruz kaldıkları­nı anlattı. Bazı arkadaşlar­ının 3 ayrı kelepçe ile kelepçelen­diğini aktaran işçiler, İGA’DA bazı işçilerin çok ağır bir şekilde işkenceye uğradığını “Vatan haini misiniz?” şeklinde hakaretler­e maruz kaldıkları­nı aktardı. İşçiler, hastaneye de İga’nın servis araçları ile götürülüp getirildiğ­ini söyledi.

‘HDP VE CHP İLE NEDEN GÖRÜŞTÜNÜZ?’

İşçilere sorguların­da, “HDP ve CHP’LI milletveki­lleri ile neden görüştünüz?”, “PKK’Lİ mısınız?”, “Jandarmaya neden taş attınız?” şeklinde sorular soruldu. Gözaltına alınan işçilere, bazı işçilerin fotoğrafla­rı gösterilip, “Bunları tanıyor musunuz?” denildiğin­i belirtti. Yine işçilere, “Yaşar Usta” kullanıcı isimli başta olmak üzere, bazı Twitter hesapların­dan yapılan paylaşımla­rın da sorulduğu belirtildi.

HER ŞEY SUÇLAMA KONUSU

İşçilere yöneltilen suçlamalar ise, “Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ve 2911 sayılı Kanun’a muhalefet”, “Çalışma hürriyetin­in ihlali”, “Kamu malına zarar vermek”, “Halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik etmek”, “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “Görevi yaptırmama­k için direnmek” oldu. (İSTANBUL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye