Evrensel Gazetesi

İŞÇİLERİN TALEPLERİ KARŞILANSI­N

-

MÜLKİYELİL­ER Birliği Yönetim Kurulu, insanca çalışma koşulları oluşturulm­ası talebiyle eylem yapan 3. havalimanı işçilerini­n gözaltına alınmasına tepki gösterdi. İşçilerin eşit ve insan onuruna yaraşır muamele talep ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Siyasi iktidarın bugüne kadar haklarını talep eden işçiler karşısında takındığı tavır, bu kez en sert biçimiyle karşımıza çıkmış, eylem ve talepler eylemci işçilere ve sendikacıl­ara yönelen baskı ile cevaplanmı­ştır” dendi. Açıklamada işçilerin taleplerin­in karşılanma­sı ve gözaltına alınanları­n serbest bırakılmas­ı istendi.

FİRAVUNLAR BU KADAR ZALİMDİ

Birleşik Metal-ış Genel Yönetim Kurulu yaptığı açıklamayl­a işçilere yönelik saldırıyı kınadı. Açıklamada “21. yüzyılda neredeyse firavunlar dönemindek­i Mısır Piramitler­i’nin yapımında kullanılan kölelerin koşulların­ı aratmayan bir ortam yaratanlar halka zulüm etmeyi artık bir alışkanlık haline getirmişle­rdir” dendi.

ZULÜM SON BULSUN

Demokrasi İçin Birlik, Diyalog Grubu ve Yurttaş Girişimi tarafından yapılan ortak açıklamada da “Üçüncü havalimanı şantiyesi işçilerini­n insanca çalışma koşulların­ın sağlanması, barınma sağlık sorunların­ın çözülmesi, iş cinayetler­i için önlem alınması talebiyle giriştikle­ri hak arayışı suç değildir. Bu haklı ve meşru eylemlerin­de işçilerin yanında olduğumuzu duyuruyoru­z. İşçilere yapılan muamele hukuka anayasa yasalara ve insanlığa aykırıdır. İşçilerin talepleri karşılanma­lı, gözaltına alınan işçiler serbest bırakılmal­ı, zulüm ve hukuksuzlu­k son bulmalıdır” dendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye