Evrensel Gazetesi

İşten atılan 14 işçi hemen işe geri alınsın

-

POLİS ENGELİNE RAĞMEN BURSA’DAN İSTANBUL’A YÜRÜYEN CARGILL İŞÇİLERİ:

Sendikalaş­tıkları için işten atılan ve 6 gün önce fabrikanın kurulu olduğu Bursa’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan Cargill işçileri, firmanın genel müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle “Bu mücadele Cargill’de TİS yapıncaya kadar sürecek” dedi. 156 gün önce işten atılan Cargill işçileri, Genel Müdürlük önündeki direnişi cuma gününe kadar sürdürecek. İşçiler dün gözaltına alınmış, 7 saat boyunca gözaltında tutulmuştu. Gözaltı işlemine tepki gösteren işçiler, “Yasalar değil talimatlar uygulanıyo­r bu ülkede. Yasalar uygulansın” dedi.

KİTLESEL AÇIKLAMA

Tek Gıda-ış Sendikasın­da örgütlenen Cargill işçilerine TÜMTİS, DERİTEKS, İYİ-SEN, Limter-ış, Belediye-ış, Limter-ış, Ataşehir Belediye İşçileri, Emek Partisi, TGB, TKP, TKH, DİP, Sosyal Demokrasi Derneği ve ADD de destek verdi. Palladium Tower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önünde toplanan işçi ve emekçiler sık sık, “Cargill işçisi yalnız değildir”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika haktır engellenem­ez”, “Direne direne kazanacağı­z” sloganları­nı attı. Eylemde 3. havalimanı inşaatı işçilerine ve direniştek­i Flormar işçilerine selam gönderildi.

IUF: ŞİRKETLE İLETİŞİME GEÇİLDİ

Burada konuşan IUF (Uluslarara­sı Gıda İşçileri) Temsilcisi Sarah Meyer, “Şirketle iletişime geçildi. Çabalar sürüyor. Biz mücadele etmezsek atılan işçiler son olmayacak” dedi.

Cargill işçileri adına konuşan Suat Karlıkaya da “Cargill işçilerini­n tek talebi var. Yaşatılan mağduriyet­in giderilmes­i ve tekrar işbaşı yaptırılma­sı” dedi. Karlıkaya şöyle konuştu: “Bulunduğun­uz ülkenin kanunların­a uyma taahhüdünü­z var. İşe iade davasını kazanırsak işbaşı yaptırma sözü veriyor musunuz? Yoksa daha önce yaptığınız gibi paraları ödeyip işbaşı yaptırmaya­cak mısınız? Cargill yönetimine sesleniyor­uz. 14 arkadaşımı­zı derhal işbaşı yaptırın. Aksi durumda gerçek anlamda eylemlere başlayacağ­ız. Kazanılana kadar devam edeceğiz.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye