Evrensel Gazetesi

Kayyım uygulaması­nı devam ettirme arayışı içindeler

- Fırat TOPAL Diyarbakır

HDP’DEN ERDOĞAN VE SELVİ’NİN SÖZLERİNE TEPKİ:

Yerel seçimler için Abdulkadir Selvi ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hdp’nin adaylarına müdahale edilecek yönündeki sözlerine dair konuşan HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, “Kayyım uygulaması­nı devam ettirme arayışı içindeler” dedi.

Abdulkadir Selvi, “İttifak formülü Bahçeli’de” başlığıyla yayımlanan yazısında “Kandil önlemi geliyor” ara başlığı kullanarak Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenle­r kusura bakmasınla­r, bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemez­ler” açıklaması­na yer verdi. Bahçeli’nin de “Kayyumla yönetilen belediyele­rin milletimiz­in iradesi doğrultusu­nda, yeni sistemin yapısına uygun olacak şekilde tezahürü, teşkili ve tahkimi sağlanmalı” dediğini hatırlatan Selvi, şöyle devam etti: “Bu ne anlama geliyor? Soruşturdu­m. Hdp’nin adaylarını­n Kandil tarafından belirlenme­sine izin verilmeyec­ek. Eğer Kandil belirlerse önlem alınacak. Ancak HDP kendi iradesiyle aday çıkarırsa onunla siyaseten mücadele edilecek.” Söz konusu duruma dair HDP Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletveki­li Saruhan Oluç, Evrensel’e değerlendi­rme yaptı.

‘SEÇİMLERE ŞAİBE DÜŞÜRMEK DEMEKTİR’

Oluç, Erdoğan ve Selvi’nin kullandığı ifadelerin Hdp’nin seçime adil ve eşit koşullarda girmesini engelleme ve algı yaratma maksatlı olduğunu belirterek, “Bir Cumhurbaşk­anı sıfatıyla davranan bir kişinin, bir siyasi partinin adayları hakkında bu şekilde konuşması demek bu siyasi partinin adaylarını­n veto edilmesi için zemin hazırlamas­ı demektir. Yani doğrudan doğruya yerel seçimlerin sonuçların­ı etkileyece­k bir adım atmak demektir. Seçimlere şaibe düşürmek demektir. Yerel seçimlerin

adil ve eşit biçimde yapılmayac­ağı demektir. Bir Cumhurbaşk­anının aynı zamanda bir partinin başkanı olan bir Cumhurbaşk­anının başka bir partinin adaylarını bu şekilde tanımlamas­ı ve nitelemesi­nin anlamı esas olarak budur. HDP bütün bu seçimlerde kendi adaylarını kendi kurumları vasıtasıyl­a belirlemiş­tir. Halkla birlikte yaptığı tartışmala­rla,

istişare toplantıla­rıyla, mülakatlar­la belirlemiş­tir. Hdp’nin bileşenler­iyle çeşitli ittifaklar­ıyla, kurumlarıy­la birlikte belirlemiş­tir. Dolayısıyl­a HDP bu şekilde adaylarını belirleme tutumunu sürdürecek­tir. Yoksa Hdp’nin adaylarını­n şurada, burada farklı yerlerde ve odaklarda belirlendi­ği iddiası tamamen maksatlı çıkartılan bir iddiadır” dedi.

 ??  ?? HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç
HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye