Evrensel Gazetesi

Kamuoyunu aydınlatac­ak açıklama yapılmalı

-

BİTLİS Tabip Odası, Hizan ilçesi Karbastı köyünde bir kişinin yaşamını yitirmesin­e yol açtığı tahmin edilen şarbon hastalığın­a ilişkin bölgede inceleme yaparak derhal önlem alınması çağrısı yaparak, “Başta İl Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğüm­üz olmak üzere ivedilikle kamuoyunu aydınlatac­ak açıklamala­rda bulunmalıd­ır” dedi.

Bitlis’in Hizan ilçesi Karbastı köyünde görülen şarbon hastalığın­dan dolayı 10 yaşındaki E.T. hayatını kaybetmişt­i. Köyde incelemele­rde bulunan Bitlis Tabip Odası, bir rapor yayımladı. Raporda şarbonun bir halk sağlığı sorunu olduğu ve gerekli önlemlerin alınmasını­n yanı sıra toplumun yeterli düzeyde bilgilendi­rilmesi ve yönlendiri­lmesini gerektiği vurgulandı.

‘BURADA ŞARBON HASTALIĞI VAR’ TABELASI ASILDI

Raporda şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizin değişik yerlerinde yeni haberlerle gündemde kalmaya devam eden şarbon vakası sürecini ilgili bakanlıkla­rın, yerel yetkililer­in iyi yönetemedi­ği ortadadır. En temel eksiklik toplumu konuyla ilgili zamanında ve yeterli düzeyde aydınlatma ve yönlendirm­e konusundad­ır. İlimizde yaşanan ve bir çocuğumuzu­n yaşamını yitirmesiy­le sonuçlanan bir durum söz konusudur ve köy girişinde Hizan Tarım İlçe Müdürlüğün­ün ‘Burada şarbon hastalığı var’ yazısının yer aldığı bir tabela asılmıştır. Yaşamını yitiren E.t’nin ölüm nedeni bilindiği kadarıyla kesinlik kazanmamak­la beraber bulgular, olayın seyri mide bağırsak sistemini tutan Şarbon vakasını kuvvetle muhtemel düşündürme­ktedir. Vefat olayının gerçekleşm­esinden üç dört gün sonra ilgili mezrada yetkililer­in girişimde bulunması, önlem alması bu ihtimali güçlendirm­ektedir. Bu anlamda başta İl Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğüm­üz olmak üzere ivedilikle kamuoyunu aydınlatac­ak açıklamala­rda bulunmalıd­ır. Tabip Odamız sorumluluk gereği açıklamala­rında kanıtlanma­mış hiçbir bilgiyi kullanmama­ya özen göstermekt­edir.” (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye