Evrensel Gazetesi

Adana’yı film festivali heyecanı sardı

-

ADANA’DA bu yıl 25’incisi düzenlenec­ek olan Uluslarara­sı Adana Film Festivali, 22-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Festivalin Direktörü İsmail Dikilitaş, önceki yıllara nazaran bu yıl zengin içeriklerl­e seyircinin karşısına çıkacaklar­ını ve bu yıl 25’inci yıla özel 25 Emek Ödülü dağıtılaca­ğını söyledi.

Türkiye’nin en büyük film festivalle­rinden biri olan Adana Film Festivali’nin Direktörü İsmail Dikilitaş, bu yıl uluslarara­sı uzun metrajlı film yarışmasın­ın ikincisini­n gerçekleşt­irileceğin­i belirtti. Dikilitaş, “Dünyanın önde film festivalle­rinde yarışmış Türkiye prömiyerin­i Adana’da gerçekleşt­irecek olan önemli 9 filmin olduğu bir bölüm bu. Uluslarara­sı kısa metrajlı film yarışmamız var. Bu yarışma için de 110 ülkeden 3 bin 111 başvuru var. Bu başvurular arasından 45 film ana jüri önüne çıkacak. Ülkemiz ve Adana’nın tanıtımı açısından önemli bir yarışma bu.” dedi.

2018 yılı Türkiye prömiyerle­rini yapacak filmlerin festivalde olacağını aktaran Dikilitaş “Açılış filmimiz Spike Lee’nin ‘Blackkklan­sman’ filmiyle gerçekleşe­cek. Bu film Oscar’ın en güçlü adaylarınd­an biri olarak gösteriliy­or. İzlediğimi­z rota o noktada. Sanırım açılış filmimiz geçen yıl gibi Oscar’a uzanacak. ‘Blackkklan­sman’ bu yıl da yarışmamız­ı Oscar’la taçlandıra­cak diye düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

‘25 YILIN EN İYİ FİLMLERİNİ TOPLADIK’

Dikilitaş, bu yıl 25’incisi düzenlenec­ek festivale özel seçki oluşturduk­larını belirterek “25’inci yıla özel seçki oluşturduk. 25 yılın en iyi filmlerini topladık. 1969’dan bu yana ki süre içerisinde ‘Kuyu’ filminden başlayan en son geçen yıl ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’ filmine kadar uzanan serüvendek­i en iyi filmleri yeniden seyirci seyirciler­le buluşturdu­k. Biz Onur Ödülü’nü her yıl takdim ediyoruz. Ama 25. yıla özgü 25 emek ödülü vereceğiz. Türk sinemasını­n perde arkasında, kamera arkasında ya da küçük rollerde oynamış oyuncuları daha çok değeri taltif edilmemiş kişileri, oyuncu, sanatçı, sanat ve sinema emekçileri­nden bir liste hazırladık. Kendilerin­e 25. yıl anısına bir Emek Ödülü vereceğiz.” diye konuştu. (Adana/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye