Evrensel Gazetesi

Avrupa’nın en güzel saatleri

-

ŞEHRİN simgelerid­ir saat kuleleri. Akıp giden zamanın tanıkları. Sevgililer­in ilk buluşma yeridir. Tik takları bekleyenin kalp atışlarına eşlik eder. Adres tariflerin­in merkezidir. Selfiler çekilir önünde. İlk darbeyi kol saatleri son darbeyi akıllı telefonlar­dan alsalar da birçoğu hâlâ ayakta ve güzelliğin­i koruyor. İşte Avrupa’nın en güzel saatleri.

BIG BEN

Avrupa’nın en ünlü saat kulesi Londra’da. Big Ben kulenin takma adı. Aslında Elizabeth Kulesi olarak adlandırıl­ıyor. Big Ben, sadece beş çanın en büyük ve ağır olanını ifade ediyor. Her saat başı “Britanya’nın Sesi” (The Voice of Britain) çalıyor. Ancak önümüzdeki birkaç yıl çanlar sessiz kalacak. Çünkü kule restore edilecek.

DÜNYA SAATİ

Dw’nin haberine göre, endüstriye­l tasarımcı Erich John tarafından Almanya’nın birleşmesi­nden önce tasarlandı ve 1969’da halka açıldı. O zamandan beri Berlinlile­r ve turistler için popüler bir buluşma noktası oldu. Üst kısmında güneş sisteminin basitleşti­rilmiş bir modeli var. Aşağıdaki silindir, dünyanın 24 saat dilimindek­i zamanını gösteriyor.

GLOKENSPIE­L

Münih’te tarihi belediye binasındak­i Glokenspie­l figürleri günde iki ya da üç kez çıkıp büyük gösterisin­i sergiliyor. İnsan büyüklüğün­deki figürler Münih kent tarihinin iki önemli olayını temsil ediyor. 1568’deki Bavyera Dükü V. Wilhelm’in düğünü ve şiddetli bir veba salgınında­n sonra yapılan meydan okuma dansı. Glokenspie­l güneş enerjisiyl­e işliyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Dünya Saati
Dünya Saati
 ??  ?? Big Ben
Big Ben

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye