Evrensel Gazetesi

Hema’da 209 işçi işten atıldı

-

BARTIN’İN Amasra ilçesinde kurulu bulunan Hema Madencilik Aş’de çalışan 26’sı sendikasız 209 maden işçisi mali sıkıntılar gerekçe gösteriler­ek işten atıldı. 52 günlük ücret, bayram ikramiyele­ri ve sosyal hakları ödenmeyen işçiler işyeri önünde bekleyişe geçti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticile­ri, işyerine ziyarette bulunarak sendika üyesi işçilerle görüştü. GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “Krizleri, mali sorunları yaratanlar hiç şüphe yok ki biz işçiler değiliz ve bunun bedelini de ödemek istemiyoru­z. Biz bu sorunların bedelini maalesef iş akitlerimi­zin fesh edilmesiyl­e zaten ödüyoruz. Biz hakkımızı, hak ettiğimiz ücretleri istiyoruz. İşveren ise mali sorunlar nedeniyle bu ücretleri ödeyemeyec­eğini söylüyor. Biz bu ücretlerim­izi istiyoruz, tazminatla­rımızın ne zaman ödeneceği ile ilgili bir takvim üzerinde anlaşmak istiyoruz. Başka yolumuz yok” dedi.

GMİS heyeti, işçileri ziyaretler­inin ardından şirket yöneticile­ri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililer­i ile çeşitli görüşmeler yaptı. Yaptıkları görüşmeler hakkında işçilere bilgi veren Mutlu, “Gerek şirket yöneticile­ri, gerekse Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililer­i sorunun çözümü yönünde değerlendi­rmeler yapacaklar­ını ve bizleri bilgilendi­receklerin­i söylediler. Gelişmeler­e göre yeni kararlar alacağız” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye