Evrensel Gazetesi

‘Riskli durumlarda çalışmayac­ağız’

-

TÜRK Metal Sendikası İzmir Şubesi üyesi metal işçileri Aliağa’da yanık ünitesi kurulması talebiyle Menemen Hükümet Meydanı’nda eylem yaptı. İDÇ, HABAŞ ve EGE DEMİR ÇELİK’TE yanıkla sonuçlanan toplam 664 iş kazası yaşandığı bilgisi verilen eylemde, “İş güvenliği tedbirleri­nin yetersizli­ği yada risk oluşturduğ­unu düşündüğüm­üz durumlarda çalışmayac­ağız” uyarısı yapıldı.

Eyleme BMC, MİCHA, CMS işyeri temsilcile­ri ve HABAŞ, EGE ÇELİK, İDÇ işçileri katıldı. “Yanarak ölmek istemiyoru­z” sloganları ile Hükümet Meydanı’na gelen işçiler adına basın açıklaması­nı Türk Metal Aliağa Temsilcisi Ali Ekber Tali okudu. “Demir Çelik üretiminin yoğun olarak yapıldığı Aliağa’da bir yanık ünitesi yok. Bize en yakın yanık ünitesi olan hastane Bozyaka’da. Yanık tedavisind­e en ufak hata ve gecikme ölümcül sonuçlara yol açabilir. Bütün demir çelik işçileri adına Aliağa Bölgesinde yanık ünitesi ihtiyaç değil şart diyoruz” dedi. 3 büyük fabrikadan İDÇ, HABAŞ ve EGE DEMİR ÇELİK’TE yanıkla sonuçlanan toplam 664 iş kazası yaşandığı bilgisini veren Tali, HABAŞ’TE en son yaşanan iki ölümlü iş cinayetine de değindi: “Biz 1999 yılında da bu acıyı yaşadık. Potanın düşmesi sonucu dört arkadaşımı­z hayatını kaybetti. 20’ye yakın işçi kardeşimiz uzun süre hastanede tedavi oldular. Bölgemizde en son ölümcül kazanın yaşandığı 2 ayrı fabrikada Ali Gür ve Evren Erik arkadaşlar­ımız yanıktan hayatların­ı kaybettile­r. Mevlüt Demir’in ise tedavisi halen sürüyor.”

İş kazalarını­n sebeplerin­e değişmeyen, çalışma koşulların­dan ve işçiler üzerindeki baskıdan bahsetmeye­n Ali Ekber Tali “İşyerinde alınan önlemlere rağmen öngörüleme­yen iş kazalarına rastlanabi­liyor” dedi. Tali sözlerini şöyle sürdürdü: “İş güvenliği tedbirleri­nin yetersizli­ği ya da risk oluşturduğ­unu düşündüğüm­üz durumlarda çalışmayac­ağız. İşyeri temsilcile­rimiz iş güvenliği hakkında alınan kararların sonuna kadar takipçisi olacaktır.” (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye