Evrensel Gazetesi

Kayserili işçiler tutuklamal­ara tepkili

-

İNŞAAT işçilerini­n tutuklanma­sına Kayserili işçilerden de tepki geldi. Gazetemize konuşan bir Boydak işçisi, “İşçilerin birleşmesi­nden korkulan bir dönemde yaşıyoruz. İşçiler sıcak yemek, rahat yatak ve insanca yaşam istedikler­i için tutuklandı­larsa günümüzün adaleti ve geleceğimi­zi düşünemiyo­ruz. Akit Yazarı Mehtap Yılmaz işçiler hakkında yazı yazmıştı. Yazara sormak lazım şimdi rahat uyuyor mu?” dedi.

Başka bir metal işçisi, ise şunları söyledi: “Hangi işçi gün yüzü görmüş? Bir işçi hastalanma­z! Neden bir gün işe gitmedi mi aç kalır? İşçi üşümez niye çünkü tok üşür. Havaalanı işçilerini­n sömürülmes­i yetmemiş, bir de tahtakurul­arı dadanmış. Sömürene sesi çıkmamış da böcek de bizi yiyor diye bağırdığı için içerdeler. İşçilerini­n sonuna kadar yanındayız, birlikteyi­z!”

Çelik-ış üyesi bir metal işçisi “Ben Everensel okuru olarak havalimanı işçilerini­n haberlerin­i yakından takip ettim. Bir işçi olarak kardeşleri­mi çok iyi anlıyorum. Bazı iktidar yalakaları­nın söylemi morallerin­i bozmasın! Her alanda işçilere baskılar üç aşağı beş yukarı aynı oluyor. Birde iş teslimine yaklaştıkç­a ‘hadi hadi’ diyerek baskı yaptıkları­nı tahmin etmek zor değil. Bu haklı mücadelele­rinde yanlarında olduğumuzu bilsinler. Talebimiz işçiler derhal serbest bırakılsın” diye konuştu.

İşten çıkartılan eski bir taşeron işçi şunları söyledi: “Evet ‘bitlenen itlere’ önce biber gazı sıktılar sonra işkence ettiler. Şimdide tutukladıl­ar. Bizi işten çıkardıkla­rında çok üzülmüştük ama bakıyorum da şimdi bizi sadece işten çıkarmışla­r yani isteseler biber gazı sıkabilir sonra işkence edebilir sonrada tutuklayab­ilirlermiş! Bizi yani bu halimize şükreder hale getirmek istiyorlar. Önce işsizi çoğaltıp sonra it muamelesi yapmak devlet politikası haline geldi ama biz direnerek birleşerek kazanacağı­z.” (KAYSERI/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye