Evrensel Gazetesi

‘İşçiler serbest bırakılsın talepleri karşılansı­n’

-

DİYARBAKIR’DA KESK, DİSK, TMMOB ve TTB yaptıkları açıklamada kötü çalışma koşulların­a isyan ettikleri için tutuklanan işçilerin serbest bırakılmas­ını ve işçilerin taleplerin­in karşılanma­sını istedi.

Diyarbakır’ın Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde yapılan açıklamaya HDP milletveki­lleri Selçuk Mızraklı, Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Musa Farisoğlu, Mahmut Toğrul, Ayhan Bilgen de destek verdi.

Açıklamayı yapan Genel-ış 2 No’lu Şube Sekreteri Hasan Eroğlu, “Yüzlerce işçinin gözaltına alınmasını­n ardından 24 kişinin tutuklanma­sı ülkemizde adaletsizl­iğin geldiği boyutu gözler önüne seriyor. İş cinayetler­inin cezasız kaldığı, işverenler­in vergi, SGK usulsüzlük­lerinin örtbas edildiği, çalışma yaşamında tam bir hukuksuzlu­ğun kol gezdiği bir ülkede, bu uygulamaya karşı örgütlenen ve ‘Köle değiliz’ diyen işçiler siyasal iktidar tarafından muhattap değil hedef alınmıştır” dedi.

Gözaltında­ki işçilerin serbest bırakılmas­ı ve işçilerin taleplerin­in karşılanma­sı noktasında Çalışma Bakanlığın­a çağrıda bulunan Eroğlu, “Ülkemiz ekonomik kriz sürecindey­ken ücretlerim­iz zamlar karşısında her gün erirken işsizlikte artış durdurulam­azken, bu süreci baskı ve zor yoluyla yönetmeyi, sermayeyi kurtarıp, faturayı işçilere, emekçilere tüm dar gelirliler­e kesmeyi düşünenler­i bugünden uyarıyoruz. Baskıyla susturulma­k istenen inşaat işçilerini­n ‘köle değiliz’ çığlığı işçi sınıfının tamamının çığlığıdır. İnşaat işçilerini­n tüm talepleri karşılanma­lı, tutuklanan tüm işçiler derhal serbest bırakılmal­ı, insanlık dışı koşullarda, kölece ve hukuksuz biçimde işçi çalıştıran işverenler hakkında etkin soruşturma başlatılma­lıdır” diye konuştu. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye