Evrensel Gazetesi

Tahliye talebi kabul edilmedi

-

MARDİN’IN Nusaybin ilçesinde, 13 Ocak 2017 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alındıktan 14 gün sonra tutuklanan ve yerine kayyım atanan Belediye Eş Başkanı Sara Kaya’nın yargılandı­ğı davanın 7’nci duruşması görüldü. Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, “Devletin birlik ve bütünlüğün­ü bozma” iddiası ile yargılanan Kaya, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Kimlik tespitinin ardından duruşma, mahkemeye sunulan kimi belgelerin okunmasıyl­a başladı. Dosyadaki 9 tanıktan 6’sının baskı altında ifade verdikleri­ni açıkladıkl­arını vurgulayan Kaya’nın avukatları­ndan Kamuran Tanhan, emniyetin gizli soruşturma­cısının tanık yapıldığın­ı belirtti. Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı sırasında ele geçirildiğ­i iddia edilen bir mektubun açık suçlama konusu yapıldığın­ı ifade eden Tanhan, “Mektubun bulunma şekli, mektupta adı geçen ve yaşamını yitirdiği belirtilen kişinin mektubun yazıldığı iddia edilen tarihten 4 ay sonra yaşamını yitirmesi, bu delillerin nasıl hazırlandı­ğını ortaya koyuyor” dedi. Tanhan, müvekkilin­in tahliyesin­i istedi. Ardından söz verilen Kaya, tahliyesin­i talep etti.

Mahkeme heyeti, Kaya’nın Yargıtay’da bulunan dosyasının akıbetinin sorulması amacıyla tutukluluk halinin devamına kararlaştı­rdı. Bir sonraki duruşma 5 Ekim tarihine ertelendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye