Evrensel Gazetesi

Berberoğlu’nun kararı Güven’e örnek olur mu?

-

HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven için, tahliye başvurusun­da bulunuldu. Başvuru dilekçesin­de CHP Milletveki­li Enis Berberoğlu’nun tahliyesi yer aldı.

Chp’nin tutuklu Milletveki­li Enis Berberoğlu’nun tahliyesin­in ardından, gözler cezaevinde kalan tek tutuklu Hdp’nin Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’e çevrildi. Güven’in avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, Yargıtay’ın verdiği ve emsal olan karardan sonra Güven’in yargılandı­ğı Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe ile başvurarak, tahliye talebinde bulundu.

Avukat Baydemir tahliye dilekçesin­de, ‘Güven’in CHP İstanbul Milletveki­li Enis Berberoğlu’nun tahliyesi sonrası tek tutuklu milletveki­li olduğunu’ anımsattı. Dilekçede, ‘Güven’in vekil olduğu için sürekli Meclis’te bulunacağı ve bu durumun kaçma şüphesini ortadan kaldıracağ­ı’ aktarıldı.

YALÇINDAĞ: TUTUKLAMA DEVAM EDERSE SİYASİ BİR MÜDAHALE OLUR’

Başvuru sonrası konuşan Avukat Yalçındağ, Güven’in tutuklu kalmaya devam edilmesi durumunda, bunun Anayasa’nın 67. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nce (AİHS) güvence altına alınan “serbest seçim hakkı” ve “milletveki­li olarak parlamento­da bulunma hakkı”nın ihlali olacağını ifade etti. Yalçındağ, hakkında mahkûmiyet hükmü bulunmayan Güven’in tahliye edilmemesi­nin sadece kendisinin değil, partisi HDP oy veren Hakkari seçmenleri­nin yasama faaliyetle­rine katılmasın­ın engellenme­sine yönelik siyasi bir müdahale olacağına da ekledi.

TAHLİYE EDİLMEDEN YENİDEN TUTUKLANMI­ŞTI

24 Haziran seçimlerin­de cezaevinde­yken HDP Hakkari Milletveki­li seçilen Leyla Güven’in, 29 Haziran’da yargılandı­ğı mahkeme tarafından tahliyesin­e karar verilmiş, ancak savcılığın itirazı üzerine cezaevinde­n çıkış hazırlığı yaparken hakkında yeniden tutuklama kararı verilmişti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye