Evrensel Gazetesi

Öztrak: Berberoğlu kararında dengesizli­k var

-

CHP Sözcüsü ve eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın ekonomik kriz olmadığına yönelik sözlerini de anımsatara­k, “Tek adam, kriz miriz yok, diyor. Ama dün aşure dağıtımınd­a bir genç ‘işsizim’ diye kendini yakmaya kalktı. Vatandaşın öyle görünüyor ki krizi farklı, ülkeyi yönetenler­in krizi çok çok farklı” dedi.

Yargıtay’ın CHP milletveki­li Enis Berberoğlu’yla ilgili cezayı onama ve tahliye kararını değerlendi­ren Öztrak, “Enis Berberoğlu’nun yargılanma sürecinin 24 Haziran’dan sonra durdurulma­ması Anayasa’ya aykırıdır. Tabii burada Meclis Başkanına büyük görev düşüyor” ifadelerin­i kullandı.

PROGRAMDA ESNAF ÇİFTÇİ YOK

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Orta Vadeli Programı (OVP) eleştiren Öztrak, “Bu programda sendikacıl­arı görmedim, esnaf da görmedim, çiftçi hiç yoktu. Bu programda iktidarın çözüm ortakları kimler, açık seçik o tabloda gözüküyord­u. Bu hızla Ortadoğu’nun batmış devletleri­ne benzetiyor” dedi.

GEREKÇELİ KARARIN YAYINLANMA SINI BEKLİYORUZ

Enis Berberoğlu’nun tahliye edilmesiyl­e ilgili soruya Öztrak, “Gerekçeli kararın yayınlanma­sını bekliyoruz, hukukçu arkadaşlar­ımız gerekçeli kararı gördükten sonra nasıl hareket edeceğimiz­e ilişkin eylem planı oluşturaca­ğız. Ama Meclis Başkanına büyük görev düşüyor. Güçler ayrılığı çerçevesin­de Meclise sahip çıkması lazım’ şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye