Evrensel Gazetesi

ÇİN YAPTIRIM KARARIN KALDIRILMA­SINI İSTEDİ

-

ÇİN Dışişleri Bakanlığı, yaptırım kararı alan ABD’YE tepki göstererek, yaptırımla­rını kaldırılma­sı çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, olağan basın toplantısı yaptı. Abd’nin Çin Savunma Bakanlığı’na bağlı Ekipman Geliştirme Departmanı ve kurumun Direktörü Li Shangfu’ya Rusya’dan hava savunma sistemi (S-400) ve savaş uçağı ((Sukhoi Su-35) satın aldıkları gerekçesiy­le yaptırım uygulaması­yla ilgili konuşan Shuang, “Çin, Abd’nin mantıksız eylemleri nedeniyle güçlü bir öfke duyuyor. ABD’YI hatalarını bir an önce düzeltmesi, yaptırımla­rı kaldırması için uyarıyoruz. Aksi takdirde ABD bunun sonuçların­a katlanacak” dedi.

Konu hakkında ABD’YE protesto notası yolladıkla­rını da duyuran Shuang, “Abd’nin eylemleri uluslarara­sı ilişkileri­n temel ilkelerini ağır şekilde ihlal etti. Abd’nin eylemleri Çin ordusu ile ABD arasındaki ilişkileri önemli ölçüde zayıflattı” açıklaması­nda bulundu.

Rusya ile Çin’in savunma alanı da dahil işbirliğin­in uluslarara­sı hukuku ihlal ermediğini ve üçüncü ülkelere yönelik olmadığını belirten Shuang, Abd’nin yaptırımla­rına rağmen Moskova ile işbirliğin­i geliştirme­yi sürdürecek­lerini kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye