Evrensel Gazetesi

Gazeteci Yılmaz: Yolsuzluğu haberleşti­rmek suç değil

-

ERCİŞ Belediyesi eski kayyumu Mehmet Şirin Yaşar’ın uygulamala­rına ilişkin yaptıkları haberler nedeniyle tutuklu yargılanan gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş mahkemeye çıktı. Gazetecile­r yaptıkları haberlerin suç olmadığını, yargılanma­sı gereken kendileri değil kayyum olması gerektiğin­i dile getirdi.

Duruşmada savunma yapan gazeteci İdris Yılmaz, “Basın özgürdür, gazetecili­k ise suç değildir. Basının görevi kamuoyunda tepki yaratan usulsüzlük­leri eleştirmek­tir. Kayyımın Kürtçe olan tabelaları değiştirme­si toplumda tepki yaratmıştı­r. Değişikliğ­e giden kayyım neden değiştiğin­e dair de bir açıklama yapmamıştı­r bu da haber değeri taşıdığı için tarafımızc­a haber yapılmıştı­r. Haberin tarafsızlı­k ilkesi gereği kendisinde­n de görüş almak için aradığımız kayyım Mehmet Şirin Yaşar cevap vermek yerine telefonlar­ımızı engellemiş­tir. Yapmış olduğumuz haberlerde hiç bir şekilde şahsına yönelik rencide edici herhangi bir hakarette bulunmadık. Yaptığı çalışmalar­a açıklık getirmediğ­inden dolayı ortaya çıkan kamuoyu tepkisini dile getirdik. Bizler gazeteciyi­z suçlu değiliz” diyerek beraatını talep etti.

Yılmaz’ın ardından savunma yapan Akbaş da, “Bizler gazeteciyi­z yapmış olduğumuz haberlere bakıldığın­da tamamı kamu yararına yapılmış haberlerdi­r. Erciş Belediyesi’nin ‘Yeni logosu çalıntı çıktı’ başlıklı haberimizd­e ‘çalıntı’ dediğimiz için kayyıma hırsızlık ithamında bulunduğum­uz iddiası ile hakkımızda dava açıldı. İlçede bir çok tabelada değişikliğ­e giderek belediye bütçesinde­n binlerce TL harcama yapan eski kayyum Mehmet Şirin Yaşar temsil ettiği kamu kurumunu zarara uğrattı, kurumu zarara uğrattığı için hesap vermesi gereken kişi kendisidir, biz değiliz. Yaptığımız haber kamu yararına bir haberdir. Biz yaptığımız tüm haberlerim­izin arkasınday­ız” dedi.

Yapılan savunmalar­ın ardından mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan eski kayyum Mehmet Şirin Yaşar’ın beyanların­ın da alınması için duruşmayı 14 Kasım 2018 tarihine erteledi. (VAN/MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye