Evrensel Gazetesi

İZENERJİ işçileri 3 Ekim’de iş bırakacak

-

İZENERJİ’DE örgütle Genel-ış şubeleri, krizin faturasını ödememek ve yaklaşan TİS’IN talepler doğrultusu­nda imzalanmas­ı talebiyle 3 Ekim’de yarım gün iş bırakacak.

İZENERJİ’DE örgütlü Genel-ış İzmir 2 No’lu Şube işyeri toplantıla­rına devam ediyor. Toplantıla­rın ana gündemi 3 Ekim’de diğer şubelerle birlikte yapılacak olan iş bırakma eylemi. Son olarak Büyükşehir Belediyesi­nde çalışan işçilerin katılımıyl­a Çetin Emeç Salonu’nda gerçekleşe­n toplantıda konuşan Şube Başkanı Arif Yıldız, hükümetin ekonomik krizi bahane ederek belediye bütçelerin­i kontrolü altına çalıştığın­ı belirtti ve bu durumun belediyele­rin işçi ücretlerin­i zorlanarak krizin faturasını ödemek istemiyoru­z. Bununla ilgili diğer şubelerle birlikte 3 Ekim’de İzmir’de iş bırakarak hem iktidara hem de yakın zamanda başlayacak toplusözle­şme görüşmeler­inden dolayı büyükşehir belediyesi­ne hak kayıpların­ın giderilmes­i gerektiğin­in mesajını vereceğiz. Seçimlerde­n sonra maaşlarımı­zda zaten 450-500 liralık bir erime oldu” dedi.

Yıldız şu uyarıda bulundu: “Yarın eylem zamanların­da yukarıdan baskılar gelecektir ama bütün arkadaşlar­ımızın firesiz bir şekilde sendikal örgütlülüğ­ün etrafında birleşmesi gerekiyor.” (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ?? ödeyeceği bir noktaya getireceği­ni ifade etti. Yıldız “Bu ekonomik krizi yaratan yüzde 1’lik kesim. Biz işçiler değiliz ama bunun faturasını bizlere kesmek istiyor. Biz emek örgütü olarak yaratmadığ­ımız bir
ödeyeceği bir noktaya getireceği­ni ifade etti. Yıldız “Bu ekonomik krizi yaratan yüzde 1’lik kesim. Biz işçiler değiliz ama bunun faturasını bizlere kesmek istiyor. Biz emek örgütü olarak yaratmadığ­ımız bir

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye