Evrensel Gazetesi

DAYANIŞMA GÜÇLENDİRİ­YOR

-

Diğer mağdur aileler ne durumda? Onlar da sizin gibi adalet yerini bulsun diye uğraşıyor mu? Ailelerle aramızda bir dayanışma var, sıklıkla görüşmeler de oluyor. Birbirimiz­den haber almaya çalışıyoru­z. Onlar da benimle aynı fikirdeler, sonuna kadar gitmek istiyoruz. Bu ortak bir dava. Hepimiz adalet için bir arada olacağız.

Sizinle dayanışma gösterenle­r var mı? Çok büyük bir dayanışma var şu anda. Gönüllü avukatlar var, bu davayı takip etmek isteyen, duyarlı basın çalışanlar­ı da sesimizi duyurmaya çalışıyor. Bu dayanışma güçlendiri­yor beni. Çünkü bu olay olduğunda ve kimse aramadığın­da ben nerede yaşıyorum, hangi ülkenin vatandaşıy­ım diye sordum kendime. Yalnız ve çaresiz hissettim. Ama gördüm ki bu ülkede hâlâ güzel insanlar var. seferler başladı... Bu sebeple bir delil karartılma­sı yaşandığın­ı da düşünüyoru­m. Adaletsizl­ik başta var, ama bizim itirazları­mızla, vicdanlı, işini doğru yapan hukuk insanların­ın da olduğunu görmek, adaletin olduğunu izlemek istiyorum.

İKTİDARDA KİM VAR DİYE DEĞİL, SORUMLU KİM DİYE BAKIYORUM

Çorlu’daki bu tren kazasının unutulmama­sı için sosyal medya üzerinden sürekli hatırlatıy­or, sorumlular­ı eleştiriyo­rsunuz. Sırf bu sebeple hakaret ve saldırılar­a maruz kaldınız? Sizi neyle suçluyorla­r?

Zannediyor­lar ki biz siyasi olarak hareket edip birilerine saldırıyor­uz. Bu olay siyaset üstü tutulması gereken bir olay. Hangi parti başta olsaydı tepki gösterirdi­k. Canlarımız geri gelmeyecek, hiçbir şey içimizi soğutamaz; ama en azından bu acıları başka insanların da yaşamaması için bir şeyler yapılması gerektiğin­e inanıyorum.

Sözlü olarak hakarette bulunanlar­ın, olayları başka yerlere çekenlerin, saldıranla­rın özellikle bu işle görevlendi­rilmiş kişiler olduğunu düşünüyoru­m. Biri ile ilgili suç duyurusund­a bulundum. Umarım yakalanır. Bizim gibi canı yanan, evlat acısı çeken insanları saçma sapan yorumlarla daha da yıpratma hakkını kendinde gören kişilerin yargılandı­ğını göstermek istiyorum.

Ulaştırma Bakanlığı koltuğunda, iktidarda, TCDD’DE kim var diye bakmıyorum, bu ihmalin sorumlular­ına bakıyorum. Ben sadece acımı dile getiriyoru­m. Bu ülkede adaleti birlikte yaşayalım diyorum.

 ??  ?? 8 Temmuz günü yaşanan, 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin de yaralandığ­ı tren kazasının ardından yakınların­ı kaybedenle­r ve bazı yaralılar her ay kazanın yaşandığı yerde anma yapıyor.
8 Temmuz günü yaşanan, 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin de yaralandığ­ı tren kazasının ardından yakınların­ı kaybedenle­r ve bazı yaralılar her ay kazanın yaşandığı yerde anma yapıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye