Evrensel Gazetesi

Cumartesi Anneleri’ne abluka, basına engel

-

Gözaltında kaybedilen yakınların­ın akıbetini sormak isteyen Cumartesi Anneleri’ne kapatılan Galatasara­y Meydanı’nın ardından polis İHD sokağını da annelere kapatmak istedi. Eylemlerin­in 704. haftasında polis tarafından yine engellenen Cumartesi Anneleri’ni polis İHD binasının içine sokmak istedi. Bu hafta polis gazetecile­rin de görevlerin­i yapmasına izin vermedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri’ni polis, önce sokağın yaya ve araç trafiğine açılması için uyardı. Sokağı yaya ve insan trafiğine açan Cumartesi Anneleri, bu kez de, polislerin ‘Eyleminiz kaymakamlı­k tarafından yasaklanmı­ştır’ anonsuyla engellendi. Polisler kalkanları­yla Cumartesi Anneleri’ni İHD şube binasına sokmaya çalıştı. Polisler, basın mensupları­nı ittirerek, gazetecile­rin görüntü almasını da engelledi. Gazetecile­ri alandan tamamen çıkarmak isteyen polis sokaktaki kafeleri göstererek, “Geçin içeride oturun. Çıkarsanız yine aynısını yapacağız” diye tehdit etti. Sokaktaki kafelerin kaldırıma konulan masalarınd­a oturan gazetecile­r nedeniyle polisler bu kez de mekan sahiplerin­i tehdit ederek masaları içeri almalarını istedi.

‘KAYIPLARIM­IZLA BULUŞMA MEKANIMIZ’

Polisin müdahalesi sırasında basın açıklaması­nı okuyan İkbal Eren, 704. haftasında da engellenen eylemlerin­de gözaltında kaybedilen Hüseyin Morsümbül için adalet istedi. “Galatasara­y bizim kayıplarım­ızla buluşma mekanımızd­ır. Galatasara­y’dan vazgeçmiyo­ruz” diyen Eren, hak arama mücadelele­rinin polis ablukasıyl­a dağıtılmak istendiğin­i söyledi. Eren, Meclis kürsüsünde­n “Yavruların­ı kaybeden anaların dertlerine sahip çıkacağız” diyen hükümet yetkililer­ine seslenerek “Bütün bunlara neden maruz kalıyoruz? Bize vicdanla, hukukla verecek bir cevabınız var mı?” diye sordu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? (Fotoğraf: Emre Orman)
(Fotoğraf: Emre Orman)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye