Evrensel Gazetesi

Hasta mahpus Kızılkan’ın serbest bırakılmas­ı istendi

-

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonun­un, F Oturumu’nun 339’uncu haftasında hasta mahpus Muhsin Kızılkan’ın durumuna dikkat çekildi. Beyoğlu Kaymakamlı­ğı tarafından Galatasara­y Meydanı’nda yapılması yasaklanan eylem, İHD İstanbul Şubesi önünde gerçekleşt­irildi.

EYLEME POLİS ENGELİ

“339. F oturması hasta mahpus Muhsin Kızılkan serbest bırakılsın” yazılı pankartı ve hasta mahpusları­n fotoğrafla­rı İHD İstanbul Şubesinin penceresin­e asıldı. Eylemde, basın metnini İHD Hapishane Komisyonu Üyesi Hatice Onaran okudu. Onaran konuşmasın­a hak ihlalleri vurgusuyla başladı. İnsan hakları savunucula­rı olarak her türlü hakkı gasbedilen mahpusları­n sesi olacakları­nı dile getiren Onaran 339’uncu haftada hasta tutuklu Muhsin Kızılkan’ın durumuna dikkat çekmek için bir araya geldikleri­ni ifade etti.

‘AİLESİNE HABER VERİLMEDİ’

Onaran “Müebbet hükümlüsü Muhsin Kızılkan, hapishaney­e girmeden önce herhangi bir sağlık sorunu olmamasına karşın, içeride bulunduğu süreçte çeşitli hastalıkla­ra yakalanır, psikolojik sıkıntılar baş gösterir. Aralık 2016’da kolon kanseri teşhisi konur. Kısa bir süre sonra hastaneye yatırılara­k, kalın bağırsakla­rı ameliyatla alınır. Hayati riski olan bu ameliyatın ne öncesi ne de sonrasında ailesine haber verilmez” diye hasta tutuklunun durumunu anlattı.

‘KAYGILIYIZ!’

İnsan hakları savunucula­rı olarak kaygılı oldukların­ı ifade eden Onaran “Eğer gerekli tedavi sağlanmazs­a pek çok mahpusun yaşamını yitireceği­nden kuşkumuz yoktur. Bu nedenle Muhsin Kızılkan ve tüm ağır hasta mahpusları­n gerekli tedavileri­nin sağlanması için serbest bırakılmas­ını istiyoruz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye