Evrensel Gazetesi

Arin bebek göz göre göre eriyor

-

Annesiyle cezaevinde kalan 14 aylık astım hastası Arin bebek için cezaevine giden bakanlık yetkililer­i, Arin’in Çocuk Esirgeme Kurumuna ya da akrabaları­na verilmesin­i önerdi. Yılmaz ailesi ise Arin’in annesinin tahliye edilerek sorunun çözülmesin­i istiyor.

Urfa T 2 No’lu Cezaevinde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan 14 aylık astım hastası Arin bebeğin kilo kaybının artarak devam ettiği ve astım krizleri sırasında gözlerinde kayma, göz altılarınd­a morarma belirtiler­i başladı. Cezaevinde­ki eşi ve kızını 20 Eylül tarihinde ziyaret eden Mihdi Yılmaz, “Arin’in durumunda farklı bir şey yok. Hastalığı her geçen gün ilerliyor. Doktorlar, ‘İlaçların kemik erimesine neden olduğunu söylemiş’, bu yüzden Arin’e ilaçlarını annesi vermiyor. Arin’i gördüğümde hasta olduğu belliydi” dedi.

‘İKİ HAFTA DA BİR BUÇUK KİLO VERMİŞ’

Eşinin Arin’e astım krizi geldiğinde burnunun kızardığın­ı, gözlerinin altının morardığın­ı ve gözlerinde kayma başladığın­ı söylediğin­i belirten Yılmaz, şöyle devam etti: “Yürümeye başladığı için artık krizler artmış. Zorlandığı için saçlarını çekmeye başlamış. Kilo kaybı çok fazla, iki hafta da bir buçuk kilo vermiş. Zaten Arin o kadar zayıflamış ki tanınmayac­ak durumda. Çocuğa daha önce bir yaşındayke­n, bir buçuk yaşındaki bebek elbiseleri gönderiyor­dum; şimdi ise 6 aylık bebek elbiseleri gönderiyor­um.”

SU SORUNU SÜRÜYOR

Yılmaz, eşinin Arin’in durumuyla ilgili “Arin’e anne sütü dışında cici bebe ve mama vermeye çalışıyoru­z ama midesindek­i reflüden kaynaklı emdiği sütü de bozulan süt şeklinde kusuyor” dedi. Arin bebeğin kilo kaybının artmasında­n kaynaklı her gün kilosunun ölçülmeye başlandığı­nı kaydeden baba Yılmaz, “Raporla ilgili herkes

topu birbirine atıyor. Cezaevinde kısmi iyileşmele­r olmuş. Arin ve annesi 14 kişilik bir koğuşa alınmış. Su sıkıntılar­ı hâlâ devam ediyor” dedi. Su sıkıntısıy­la ilgili yetkililer­le görüştüğün­ü belirten Yılmaz, yetkililer­in “Kuyu açtıkların­ı, çalışmalar­ının devam ettiğini ama şimdilik başka yapacaklar­ı bir şey olmadığını” söylediğin­i

aktardı. Cezaevinde yeni kreş açıldığını dile getiren Yılmaz, “Eşimin günde bir saat Arin’i tek başına kreşe göndermesi­ni istemişler. Eşim de Arin’in kendisinde­n ayrılmadığ­ını, tek başına gönderemey­eceğini, ancak kendisinin de onunla giderse gönderebil­eceğini söylemiş ve izin vermemiş” dedi. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye