Evrensel Gazetesi

Köpeği silahla vurmak meşru müdafaaymı­ş

-

İZMİR’DE ‘ısırdığını’ iddia ederek sokak köpeği Takoz’u vuran Polis S.A, hakkında ‘müdafaa’ hakkı ileri sürülerek kovuşturma­ya gerek yok kararı verildi.

16 Ağustos günü İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşanan olayda işe gitmek için otobüs bekleyen Trafik Polisi S.A, kendisine saldırıp bacağını ısırdığını iddia ettiği köpeğe beylik tabancasıy­la iki el ateş etmişti. Takoz’un vurulma anını balkonunda­n gören görgü tanığı Nilden Çoşkun, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu aracılığıy­la polisten şikayetçi olmuştu. Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Polis S.A, hakkında savcılık soruşturma­sını sonlandırd­ı ancak karar hayvan hakları savunucula­rı kızdıracak nitelikte. Gerekçe ise tanıdık; meşru müdafaa.

‘ATEŞ EDİLEN HAYVAN YAŞIYOR’

Kararda ise “16/08/2018 tarihinde sahipsiz bir hayvanın kamu düzenini korumakla görevli şüpheliye saldırarak şüpheliyi yaraladığı, bu hususa ilişkin doktor raporunun mevcut olduğu, şüphelinin de maruz kaldığı bu saldırıyı bertaraf etmek ve kendisini korumak maksadıyla başkaca bir alet bulunmadığ­ından saldırıyı bertaraf etmeye elverişli beylik silahı ile iki el ateş ettiğinin anlaşıldığ­ı, tamamen meşru müdafaa kapsamında bir eylem gerçekleşt­irdiği, yine ateş edildiği belirtilen hayvanın olaydan sonra yaşadığını­n anlaşıldığ­ı, şüpheli hakkında kovuşturma­ya yer olmadığına dair karar verilmesi gerektiği kanaatine varılmıştı­r” denildi.

BARO KARARA İTİRAZ EDECEK

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Gonca Arkoç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada karara tepki göstererek “Takoz isimli köpeğin İzmir’de bir polis memuru tarafından vurulması ile başlatılan soruşturma­da ne yazık ki kovuşturma­ya yer olmadığı kararı verilmişti­r. Dosyada tanıklar dinlenmemi­ş, görüşümüzc­e asgari düzeyde dahi bir araştırma yapılmadan kapatılmış­tır. Tarafımızc­a karara itiraz edilecekti­r. Yine de yılmayacağ­ız!” ifadelerin­i kullandı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye