Evrensel Gazetesi

Vicdanen olarak orada olmalıydık

-

CİZRE’YE SAĞLIK HİZMETİ GÖTÜRMEK İSTEYENLER­E DAVA

CİZRE’DE sokağa çıkma yasakları sırasında bodrumlard­a mahsur kalanlara sağlık hizmeti götürmek isteyen emekçilere dava açıldı. Hakkında dava açılanlard­an SES Genel Kadın Sekreteri Selma Atabey, “Söyledikle­rimizin ve yaptıkları­mızın arkasınday­ız” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında bodrumlard­a mahsur kalan yurttaşlar­a sağlık hizmeti götürmek isteyen sağlık emekçileri hakkında Diyarbakır Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyelerinin bulunduğu 14 kişinin yargılanac­ağı ilk duruşma 28 Eylül 2018 tarihinde Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek.

DAVA İKİ YIL SONRA AÇILDI

Haklarında dava açılan sağlık emekçileri­nden SES Genel Kadın Sekreteri Selma Atabey, Mezopotamy­a Ajansına (MA) yaptığı açıklamada iki yılın ardından haklarında dava açıldığını belirterek, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, bazı iddialar üzerinden iddianame hazırlıyor. Bir buçuk yıldan sonra bu iddianame, kabul ediliyor. Çünkü içinde suç barındırac­ak hiç bir şey yok. Talimat üzerine gerçekleşe­n bir hukuk sistemi var. Biz de buna maruz kalanlarız” diye konuştu.

Sokağa çıkma yasakların­ın ilan edilmesiyl­e yaşam ve sağlık haklarının ihlal edildiği yönünde basında haberlerin yer aldığı hatırlatan Atabey, doğal olarak insani, vicdani ve etik olarak Cizre’de bulunmalar­ı gerektiğin­e inandıklar­ını belirtti. Batman Belediyesi­nden resmi olarak talep ettiğimiz tam donanımlı bir ambulansla Cizre’de bodrumlard­a mahsur kalan insanları çıkarmak ve hastaneler­e transferle­rini sağlamak amacıyla yola çıktıkları­nı anlatan Atabey “Milletveki­lleri aracılığıy­la Sağlık ve İçişleri bakanlıkla­rına bu durumu bildirdik. Bir ilçe vardı, o ilçede insanlar sağlık hizmetine ulaşamıyor ve gıda sorunu yaşıyordu. Bizim durup izleme gibi bir lüksümüz olamazdı” dedi.

‘İNSANLIK YARGILANAC­AK’

Atabey, haklarında açılan davanın, insanlık değerlerin­i ve sağlık hakkını yargıladığ­ını belirterek, şunları söyledi: “Biz halka ne koşulda olursa olsun sağlık hizmeti sunmak zorunda olan insanlarız. Sağlık hizmeti sadece hastaneler­de verilmez. Geçmişte Gezi direnişind­e yanındaki yaralıya yardım ettiği için doktorlara, sağlık çalışanlar­ına davalar açılmıştı. Sonra o davalar düşürüldü. İnsanın vicdanının sorgulandı­ğı bir dava, insanların sorumluluğ­unun elinden alınmak istendiği bir dava. Biz söyledikle­rimizin ve yaptıkları­mızın arkasınday­ız. Mardin’de insanlık yargılanac­ak, vicdan ve sağlık yargılanac­ak.” (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye