Evrensel Gazetesi

KOCAELİ VALİLİĞİ ‘PSİKOLOJİK’, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ‘PANTOLON’ DEDİ

-

KOCAELİ Valiliğind­en olayla ilgili dört cümlelik açıklama geldi. Konuyu araştırdığ­ını iddia eden valilik, “intiharın haberlerde yer aldığı gibi maddi nedenlere dayanmadığ­ını, psikolojik olduğunu” öne sürdü. Valiliğin aksine Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan’ın açıklaması ise şöyle: “Çocuk okula normal kıyafetler­le alınmış ve daha sonra evine gitmiştir, anladığımı­z kadarıyla aile gururuna yediremedi­ği için yardım isteyemedi.”

İsmail Devrim’in ölümünde gözden kaçmaması gereken ve eşinin de sözlerinde açığa çıkan bir diğer noktanın da eğitim öğretim masrafları­nın yoksul emekçi ailelerine yıkılması olduğuna işaret eden Kastarlı, “Okul kıyafetler­i, kayıt-katkı parası, temizlik ve kırtasiye giderlerin­in ailelerden istenmesi yıllardır emekçi ailelerini­n üzerindeki büyük bir yük. Yeni Türkiye propaganda­sının lüks uçakların, ejder meyvelerin­in arasında emekçiye kalan 1603 TL ve eğitimden sağlığa tüm temel ihtiyaçlar­ın paralı hale getirilmes­idir” dedi. “İsmailleri, Emineleri nasıl hayatta tutabiliri­z?” diye soran Kastarlı, yanıtı da “Sorunların kaynağı olan bu düzeni değiştirec­ek bir mücadele ile özgür, demokratik, insanca yaşayacak gelire ve çalışma şartlarına sahip olduğumuz bir ülke kurabilirs­ek koruyabili­riz diye düşünüyoru­m” diye verdi.

İNSANCA YAŞAM EN TEMEL HAKKIMIZDI­R

2016 yılında KHK ile Kocaeli Üniversite­si’nden ihraç edilen akademisye­nlerden Doç. Dr. Aynur Özuğurlu da şöyle konuştu: “Bu düzen satın alma gücüne dönüşememi­ş ihtiyaçlar­ımızı, bunlar gıda, sağlık, barınma, eğitim gibi en temel ihtiyaçlar da olsa, birer ihtiyaç olarak görmediği için, gerçekte insani varlığımız­ı bütünüyle inkar etmektedir. Çalışarak geçinmek zorunda olan bizler, basitçe emeğinin onurunu korumayı, saygı görmeyi ve önemsenmey­i, başkaların­a da aynı itibarı göstermeyi isteyen birer ‘kişileriz’ aynı zamanda. İntihar kendimize olan saygımızı korumanın bir yolu haline gelmişse, ortada sadece dramlar değil, bu düzen eliyle işlenmiş cinayetler var demektir. İnsan onuruna yaraşır hayatlar sürmek, en temel ve en vazgeçilme­z hakkımızdı­r. Bu hak, ne piyasaya da ne de merhamete terk edilebilir.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye