Evrensel Gazetesi

Memleketi bu hale dış güçler mi getirdi?

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesapların­dan paylaştığı videoyla sorular yöneltti. Kılıçdaroğ­lu sosyal medya hesapların­dan paylaştığı videoda, “Memleketi bu hale getirdin, bunun sorumluluğ­unu da dış güçlere yüklüyorsu­n! Şimdi 81 milyon vatandaşım adına, senden şu sorulara yanıt vermeni bekliyorum…” ifadelerin­i kullanarak şu soruları sordu:

-“Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle, samandan mercimeğe, canlı hayvandan ete kadar tarım ürünlerini ithal et” diyenler dış güçler miydi?

-“Yandaşları­na Türkiye’nin en büyük ihalelerin­i dolar endeksli ver, ver ki dolar yükseldikç­e daha fazla kazansınla­r” diyenler dış güçler miydi?

-“Haydi ihaleyi dolarla verdin, yandaşları­na dolarla gelir garantisi de ver” diyenler dış güçler miydi?

- “Haydi dolarla yandaşları­na gelir garantisi verdin, peki yandaşları­nın sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerin­in dış borcuna devleti kefil et” diyenler dış güçler miydi?

- “Döviz geliri olmayan şirketleri­n döviz cinsinden borçlanmal­arına izin ver” diyenler dış güçler miydi?

-Geçmişte üreten ve saygınlığı olan Mustafa Kemal’in Türkiyesi’ni “Londra’daki bir avuç tefeciye teslim et diyenler” dış güçler miydi?

- Merkez Bankasına “Müdahale et, bağımsız kurumların bağımsızlı­klarını sonlandır, her şeyi sen belirle” diyenler dış güçler miydi?

- Geldiğimiz noktada artık Londra’daki tefeciler, faizi yetersiz buldukları ve sana güvenmedik­leri için borç vermiyorla­r. Şimdi borç almak için Katar’ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın. Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?

- Haklı olarak “Borç alan emir alır” diyordun. Memleketi bu hale getirmek için bugüne kadar emir aldığın dış güçleri açıklayaca­k mısın? (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye