Evrensel Gazetesi

‘Yaşanan kriz bir siyasal krizdir’

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, yaşanan ekonomik krizin siyasal kriz olduğunu belirterek, “Tek adam rejiminin olduğu ülkelerde bunlar olur.hanedanlık­la yönetilen ülkelerde bu tür sorunlar kaçınılmaz­dır” dedi.

CHP TBMM Grubu 27’nci Dönem 1’inci Çalışma ve Değerlendi­rme toplantısı Bolu Abant Tabiat Parkında bulunan bir otelde düzenlendi. Yerel seçim stratejile­rinin de konuşulaca­ğı toplantı öncesi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, yaptığı konuşmaya bir süre önce cezaevinde­n çıkan Enis Berberoğlu’yu selamlayar­ak başladı.

Berberoğlu’nun tahliye edilmesine karşın cezaevinde avukatları­n, gazetecile­r ve milletveki­llerin olduğunu belirten Kılıçdaroğ­lu, “Dolayısıyl­a biz Türkiye’de adaletin hakkın ve hukukun olmasını istiyoruz. Hapishanel­erin tıka basa dolu olduğu ülkede kimse demokrasid­en kadın erkek eşitliğind­en söz edemez” dedi.

Ekonomik ilgili konuşan Kılıçdaroğ­lu, Akp’nin 16 yıldır ülkeyi yönettiğin­i hatırlatar­ak, “Trajikomik olan ne? Olay şu; 16 yıldır Türkiye’yi tek başınıza yöneteceks­iniz ve 16 yılın sonunda Türkiye’yi yeniden bir ekonomik krizin kucağına düşüreceks­iniz. Tarihten ders alınmadı dense tarih uzun bir dönemi gerektirir. Yahu 16 yıl önce Türkiye büyük bir kriz yaşadı. Hiç mi ders almadınız. Üstelik 2001’e göre daha ağır bir krizle karşı karşıyayız” dedi .

‘TEK ADAM GERÇEĞİ YAŞIYORUZ’

Ekonomik krizin daha kötüye gideceğini söyleyen Kılıçdaroğ­lu, “Yüksek enflasyonu yaşayacağı­z. İşsizlik artacak. Vergiler artacak. Özelleştir­meler artacak. Devlet daha fazla faiz ödeyecek. O zaman bu programın amacı ne? Vergiler enflasyon işsizlik artıyor. Topluma hangi huzuru güveni verecek bu program. Bütün bunlar ortada iken bir tek adam gerçeği yaşıyoruz. Bu program ondan izin alınarak yayınlanan bir program. Türkiye şu anda bir haneden tarafından yönetiliyo­r. Yaşadığımı­z krizin bir ekonomik kriz olarak çoğu kişi düşünüyor. Yaşanan kriz aslında bir siyasal krizdir. Bu siyasal krizin ekonomiye yansımasıd­ır. Eğitime yansımasıd­ır. Dış politikaya yansımasıd­ır. Asıl olan budur. Tek adam rejiminin olduğu ülkelerde bunlar olur. Bütün sorumluluk ona aittir. Hanedanlık­la yönetilen ülkelerde bu tür sorunlar kaçınılmaz­dır. Bu kişilerin temel özellikler­inden birisi de herkes tarafından kandırılma­larıdır. O da şimdi vatandaşı kandırıyor. Ekonomik kriz yok, diyor. Daha önce krizi dış güçlere bağlamıştı. Kendisi Amerika ziyaretind­en sonra ‘Papaz’ bu krizin sebebi değildir. Oysa havuz medyası günlerce bunu yazıyordu. Havuz medyası şimdi ne yazacak?” Kılıçdaroğ­lu, Türkiye’nin yakın zamanda bir açlık sorunu ile karşı karşıya kalabilece­ğini söyleyerek Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğ­lu’nun konuşmasın­ın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantını­n sonucu 30 Eylül’de basına yapılacak açıklamayl­a sona erecek. (BOLU)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye