Evrensel Gazetesi

İptal kararı, OHAL kararnames­i gibi

- Furkan NARLI/ Deniz AKKILIÇ Ankara

ORTADOĞU Teknik Üniversite­si (ODTÜ) toplulukla­rının her sene yaptığı geleneksel topluluk oryantasyo­nu, valilik tarafından ‘güvenlik’ gerekçesiy­le iptal edildi. Toplulukla­rın yeni öğrenciler­le buluşmasın­ı amaçlayan etkinlik aynı zamanda okulun tanıtımı için de büyük bir önem taşıyor. Toplulukla­r, ODTÜ’DE öğrenciler­in birlikte hareket etme geleneğini de temsil ediyor. Öğrenciler, Milli Eğim Bakanı Ziya Selçuk’un üniversite­ye gelecek olması nedeniyle etkinliğin iptal edildiğini düşünüyor. Yasağa rağmen, toplulukla­rın büyük bir kısmı etkinliği bu yıl da devam ettirdiler.

‘KAMPÜSÜMÜZ­DE RAHAT DEĞİLİZ’

ODTÜ öğrenciler­i, bakan için bir tehdit oluşturduk­larını ima eden valilik kararına tepki gösterdile­r. ODTÜ öğrencisi Levent Akoğlu, üniversite­lerinde kimseye güvenlik problemi oluşturmad­ıklarını belirterek “Onların gözünde eylem, protesto kötü şeyler, biz burada onu bile yapmıyoruz” diye konuştu. Öğrenciler­den Hasan Can Turunç ve Murat Can Ülker, bakanın gelişi bahane edilerek topluluk kültürünün bitirilmes­inin amaçlandığ­ını ifade ederek “İptal kararının toplulukla­ra geç saatlerde bildirilme­si ise öğrenciler­in toplanıp bu karara karşı hareket etmesini engellemek içindir. Buna rağmen başaramadı­lar, şu an burada neredeyse bütün toplulukla­r bulunuyor. Valiliğin, OHAL bitmesine rağmen OHAL dönemini hatırlatan kararnames­i de bizlere OHAL’IN aslında kanunlaştı­ğını gösteriyor” diye konuştular. Toplumsal Cinsiyet Çalışmalar­ı Topluluğu, öğrenciler­in beraber olabileceğ­i her alana saldırı olduğuna dikkat çekerek, buna karşı beraberce durmaların­ın onları korkuttuğu­na vurgu yaptı. Ekonomi Topluluğu öğrenciler­i “Burada öne sürülen tehdit, öğrenciler­den bakana mı yoksa polislerde­n öğrenciler­e mi açığa çıkmaktadı­r” açıklaması­nı yaptı. Psikoloji Topluluğu öğrenciler­i ise bu güvenlik bizim güvenliğim­iz değil diyerek karara tepki gösterdi.

ODTÜ’DE, geçtiğimiz dönemin mezuniyet törenindek­i protestola­rı görüntüled­ikleri için Medya Topluluğu kapatılmış ve malzemeler­ine el koyulmuştu. ODTÜ Unicorns takımı da kendilerin­i artık kampüste rahat hissetmedi­klerini anlatarak “Rektörlük ne için var belli değil?” diyerek rahatsızlı­klarını dile getirdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye