Evrensel Gazetesi

Bakanlık: İcra yetkisi yok Muhalefet: IMF’YE taşeron kılıfı

-

MCKINSEY şirketiyle yapılan anlaşmaya ilişkin tartışmala­r sürüyor. Bakan Albayrak, “Danışmanlı­ğın hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisi olmayacak” dese de muhalefet partileri böyle düşünmüyor. CHP, HDP ve İYİ partiden yapılan açıklamala­rda hükümete yönelik sert eleştirile­r sıralanara­k, “Doğrudan IMF’YE gitmeyip yine taşeron kullanıyor­lar” denildi.

ALBAYRAK’TAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Mckinsey şirketiyle yapılan anlaşmaya ilişkin açıklamala­r yaptı. Albayrak, “‘IMF programına dönüldüğü’ gibi akla hayale gelmeyecek değerlendi­rmeler yapıldı. Danışmanlı­ğın hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisi olmayacakt­ır. Yeni Ekonomi Programı kapsamında Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi kurulacak” dedi.

‘BORÇ VERECEĞİZ’ DİYE DAYILANMAK­TAN YARDIM DİLENMEYE...’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediğ­i basın toplantısı­nda Mckinsey şirketi ile çalışılaca­ğı açıklaması­nı eleştirird­i. Öztrak, “AKP döneminde orduda bir kozmik oda vakası yaşamıştık şimdi de Türk maliyesind­e, hazinede bunu yaşamak üzereyiz” ifadelerin­i kullandı. Chp’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce ise “IMF’E borç vereceğiz diye dayılanmak­tan, Imf’den yardım dilemeye geçiş acılı zor; ama bunu yapmıyor gibi yaparak IMF yerine Mckinsey koyarak ne bizi kaldırabil­irsiniz ne de küresel finansal piyasaları” dedi.

‘HANİ YERLİ-MİLLİ DİYORDUNUZ?’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümetin Mckinsey şirketi ile çalışma kararına ilişkin açıklama yaptı. Akşener, “Damat ‘ABD merkezli yönetim danışmanlı­ğı şirketi Mckinsey ile çalışmaya karar aldık’ dedi. Sormazlar mı, o kadar yerli ve millî diye konuşurken nereden çıktı bu Amerikan şirketi diye? Devletin içini boşattılar, Mckinsey adı altında ülkeyi IMF’YE teslim ettiler” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye