Evrensel Gazetesi

Ve Mhp’nin af tasarısı

- Çağrı SARI Ankara

25 Temmuz 2018 Çarşamba günü tatile giren Meclis yarın saat 14.00’te çalışmalar­ına başlayacak. Parlemente­r sistemin vedası anlamına gelen 16 Nisan refarandum­unda gerçekleşe­n Anayasa değişikliğ­i nedeni ile uyum yasaları kapsamında İç Tüzük değişikliğ­inin öncelikli gündem olması bekleniyor. AKP bir taslak hazırladı. Eğer hazırlanan teklif aynen onaylanırs­a, Meclis daha da işlevsizle­şecek. Tatil dönüşü İç Tüzük çalışmasın­ın yanı sıra, “af” ve “emeklilikt­e yaşa takılanlar” da gündeme gelebilece­k konular arasında bulunuyor.

BERBEROĞLU YEMİN EDECEK

Pazartesi günü tahliye olan CHP Milletveki­li Enis Berberoğlu’nun Genel Kurulda yemin etmesi bekleniyor. Antalya Milletveki­li Deniz Baykal’ın ise tedavisi devam ettiği için daha sonra yemin etmesi bekleniyor. Hdp’nin tutuklu vekili Leyla Güven de yemin edemeyen vekiller arasında. Meclisin ilk günü, Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan milletveki­llerine hitap edecek.

OTURMA DÜZENİ KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILDI

Bu arada Meclis Başkanlık Divanı yasama yılı açılışında­n önce biraraya geldi. Meclis Başkanı Yıldırım, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan vekilleri ile yaptığı toplantıda Meclisteki oturma düzeni, güvenlik, iç tüzük konularınd­a uzlaşı sağlandığı bildirildi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Grup Başkanveki­llerine TBMM’DE alınan yeni güvenlik tedbirleri konusunda bilgi vererek Meclise ziyaretçi kartı olmadan hiç kimsenin giriş yapmaması gibi bazı ek güvenlik tedbirleri alınması kararlaştı­rıldı.

GÜNDEME GELECEK TEKLİFLERD­EN KISA KISA

Meclisin önceklikli gündemleri­nin iç tüzük çalışması yer alırken, “af” ve “emeklilikt­e yaşa takılanlar” olması bekleniyor. İç tüzük değişikliğ­i ile Meclisin zaten yok olan işlevi daha da tırpanlanm­aya çalışılıyo­r. Af yasası ile de, gazetecile­re belediye başkanları­na değil, suç örgütü liderlerin­e, büyük katliamlar­a, iş cinayetler­ine sebep olanlara tahliye yolu açılıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye