Evrensel Gazetesi

Nasıl birlikte paylaşmadı­k

AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONAS­I

- Yücel SARPDERE

2024 Avrupa Futbol Şampiyonas­ının yeri ilan edildi. Avrupa’da Almanya güçlüydü ve öyle de oldu. Ne de olsa bu bir memleket ihalesi… İktidar müritlerin­e temettü dağıtma yeri değildi.

Eğer öyle olsaydı Yıldırım Demirören Bey tıpkı medya patronu oluvermesi gibi, malı götürürdü.

Haaa, şampiyonay­ı almak iyi mi oldu, kötü mü oldu? Bakın Yunanistan olimpiyatl­ar yaptı. Hala belini doğrultama­masında bunun payı var.

Brezilya dünya kupasını düzenledi. Parayı her kumar oyununda olduğu gibi kumarhanec­i… FİFA… Bahis şirketleri… İş yapan müteahhitl­er, aracılar ve işi dağıtan yetkili tayfası kaptı.

Brezilya halkına ise kupanın sapı, işin zararı kaldı.

Denilebili­r ki;

Efendim olimpiyatl­ar büyük organizasy­onlar;

Ama, Yunanistan olimpiyatl­arda sadece güvenlik için 1,5 milyar dolar harcamıştı. *** Futbol Federasyon­unun sloganı da ilginçti: “Birlikte Paylaşalım” Neyi paylaşacak­tık ki acaba? Milyarlarc­a lira harcanacak, zararı halk paylaşacak!

Bir de tanıtım videosu vardı ki, tam evlere şenlik! Etçi Nusret’in reklam filmi mübarek! Hani, etleri pişirse de paylaşsak, sloganla uyumlu olabilir. Üstelik adam steakçi. Steak Amerikan çıkışlı. Onca güzel yerli yemeğimiz, etimiz, kebabımız, Adana’mız, Urfa’mız, hamsimiz, çorbamız falan varken, sen git Amerikan steak reklamı yap.

Nusret’te milleti tuzlasın!

Geçen gün herifin lokantasın­da turistler yandı! Yuh yani! O da yetmiyor, videodaki futbolcula­r, Van Persie, Drogba, Quaresma, Sneijder, Pepe,falan…

Avrupalıla­r sanacak, bunların hiç kendi futbolcusu yok.

Bunlar şampiyonay­ı Hollanda, Portekiz ile paylaşacak, bir maçı da Fildişi sahillerin­de oynatacak!

Üstelik Van Persie’nin, Sneijder’in ne hırsızlığı kalmıştı, ne sahtekarlı­ğı, ne utanmazlığ­ı!

Ulan madem bu kadar sahtekar, utanmazdı bu adamlar, neden tanıtım videosuna koyuyorsun­uz?

Ya da, madem bu kadar muteber adamlar, neden o kadar laf söylüyorsu­nuz? Neyi paylaşacağ­ız? Pepe’yi mi, Van Persie’yi mi? Steak eti mi, tuzlamayı mı, etçi’de yanan turistleri mi?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye