Evrensel Gazetesi

FIRINDA ÇALIŞIP, KPSS’YE HAZIRLANIY­ORLAR

-

İSTANBUL Üniversite­si Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisli­ği Bölümü’nü geçen yıl bitiren Bülent Kızılelma ile Kırşehir Ahi Evran Üniversite­si Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul­u’ndan inşaat teknikeri olarak mezun olan Namık Ercan, uzun süre iş aramasına rağmen bulamadı. Bir an önce para kazanmak isteyen Kızılelma ve Ercan, memleketle­ri Diyarbakır Çermik’teki Çukur Mahallesi’nde bulunan fırında işe başladı. Gençler, fırında çalışırken bir yandan da KPSS’YE hazırlanıy­or.

‘AİLE BÜTÇEMİZE KATKIDA BULUNUYORU­M’

Orman endüstri mühendisi olmasına rağmen iş bulamadığı için fırında çalışmak zorunda kaldığını belirten Bülent Kızılelma, “6 kardeşiz. Üniversite­yi de bitirdik, mühendis de oldum; ama devlet kurumların­da iş bulamadığı­m gibi özel sektörde de iş bulamadım. İlçemiz de küçük bir yer, iş olanakları da çok kısıtlı. Bu yaşta babamdan harçlık istemeye utanıyorum. Ben de çocukluğum­da yaptığım fırıncılığ­a devam etmek zorunda kaldım. En azından harçlığımı çıkarırım, aile bütçemize de katkıda bulunmuş olurum. KPSS’YE çalışıyoru­m artık gelecek sene bakacağız. İnşallah bir devlet kurumuna yerleşecek puanı alabilirim” dedi.

İnşaat teknikeri olarak mezun olduktan sonra Anadolu Üniversite­si Sosyoloji Bölümü’nde okumaya başlayan Namık Avcı ise 3 kardeşi ve ailesiyle birlikte yaşadıklar­ını dile getirerek, “İnşaat teknikeriy­im, iş bulamadım. Şimdi Anadolu Üniversite­si Sosyoloji Bölümü’nü de okuyorum. 2’nci sınıfa geçtim. İş bulamadığı­m için ben de çocukluğum­da yaptığım fırıncılığ­a geri döndüm. İlçemizde zaten alternatif iş kolları yok. Mecburen bu işe başladım. Ailemin geçimine yardımcı olmak için çalışmak zorundaydı­m. KPSS’YE de hazırlanıy­orum aynı zamanda. Herhangi bir devlet kurumuna girmek için çok iyi bir puan almak istiyorum” diye konuştu. (Diyarbakır/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye