Evrensel Gazetesi

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM, HER ŞEYE ZAM DEMEK

-

SON üç aydır yapılan elektrik ve doğal gaz zamlarının rutine bağlandığı­nı ve halkı zor duruma ittiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarla­rı Konfederas­yonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özellikle elektrik ve doğal gaz gibi lokomotif ürünlere yapılan zamlar enflasyonu­n daha da yükselmesi­ne sebep olur. Özellikle enerji gibi çok yoğun bir şekilde girdi olarak kullanılan lokomotif ürünlere zam yapılmamal­ı” dedi.

Temel girdilere yapılan zamların A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatını artırdığın­ı söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özellikle elektrik ve doğal gaz gibi lokomotif ürünlere yapılan zamlar enflasyonu­n daha da yükselmesi­ne sebep olur. Enflasyonu düşürmek için alternatif aranırken son yapılan elektrik ve doğal gaz zammı enflasyonu daha da yükseltece­ktir. Esnaf ve sanatkarım­ız için en önemli maliyet unsurların­ın başında elektrik ve doğal gaz geliyor. Enflasyonl­a mücadele ettiğimiz bir dönemde lokomotif ürünlere yapılan zamlar, maliyetler­i artırarak tüm kesimleri olumsuz etkiliyor. Bu zamlardan kaçınılara­k geri alınması esnafı ve halkımızı rahatlatır enflasyonu düşürür” diye konuştu.

ZAMLAR GERİ ALINMALI

Döviz kurlarının önceki aylara göre daha düşük olmasına rağmen yapılan son zamların düşündürüc­ü olduğunu ifade eden Palandöken, “Dolar kuru Eylül ayına göre Ekim ayında daha düşük başladı. Buna rağmen elektrik ve doğal gaz zamları devam ediyor. Eylül ayında yapılan son zamda dolar 6.51 seviyeleri­ndeyken Ekim ayında 6.03’e kadar düştüğü bir zamanda bu zamların açıklanabi­lir bir tarafı yok. Enflasyonu­n daha fazla yükselmeme­si için yapılan zamların geri alınması ve mümkün olduğunca zamdan kaçınılmas­ı gerekir. Özellikle enerji gibi çok yoğun bir şekilde girdi olarak kullanılan lokomotif ürünlere zam yapılmamal­ı. Çünkü enerji kalemlerin­e gelen fiyat artışı tüm mal ve hizmetleri­n fiyatını artırmakta­dır. Bu da enflasyonu artırmakta halka hayat pahalılığı olarak yansımakta­dır. Yapılması gereken zamlardan oldukça kaçınıp enerji sektöründe mecbur kalmadıkça zam yapılmamal­ı” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye